Politiet gør hårrejsende fund i containere

Genrefoto. Foto: Shutterstock.com

Politiet i Holland har afsløret et rystende fund. De har fundet det, som de beskriver som et “fængsel i underverdenen” med et torturkammer.

Det hollandske politi har fundet det uhyggelige torturkammer, efter at myndighederne har hacket et krypteret telefonsystem, som bruges af kriminelle tværs over Europa, det skriver Ritzau. 

Det er hollandsk politi som oplyser om fundet af torturkammeret, som var gemt inde i syv shipping containere. 

Containeren med som har kunnet fungere som torturcelle var godt udstyret. På stedet fandt politiet gruopvækkende udstyr - blandt andet bskæringssakse, en sav, skalpeller og tænger. 

Ifølge politiet blev værktøjet brugt til at torturere ofrene eller i hvertfald “sætte dem under pres”. 

Seks mistænkte blev anholdt, efter at de bevæbnede betjente stormede lagerbygningen med containerne. De fik hjælp fra en fransk-hollandsk operation til aktionen. 

“Seks containere fungerede som fængselsceller, hvor folk kunne bindes fast, mens en anden container havde som eneste formål at fungere som et torturkammer, siger lederen af den hollandske efterforskning,” Andy Kraag, tirsdag.

 

Alle containere havde håndjern i loftet og gulvet

Politiet mener at man har forsøgt at gøre containerne usynlige for termiske kameraer, da de alle var lydisolerede og dækket med staniol indvendigt. 

Samtlige containere havde håndjern skruet fast i loftet og gulvet.

Politiet oplyser, at bortførelserne af de personer, som skulle fængsles og tortureres, blev planlagt med 'stor præcision'. Bortførelserne involverede således flere hold, våben, falske politiuniformer, varevogne, stopskilte og skudsikre veste.

Politiet har aflyttet samtaler mellem de kriminelle, her har de blandt andet refereret til en af containerne som “behandlingsrummet”, den var udstyret med en tandlægestol, hvor arme og ben kunne spændes fast.

Chefen for politiet i Holland, Jannine van den Berg, fortæller, at afsløringen af containerne sker i kølvandet på en fransk-hollandsk operation, hvor det lykkedes politiet at hacke et krypteret telefonsystem ved navn EncroChat.

Nyheden om denne operation sammen med anholdelsen af omkring 800 personer på tværs af Europa blev annonceret i sidste uge.

"Allerede dengang bebudede vi, at der var mere i vente. Det er opdagelsen af dette fængsel i underverdenen et eksempel på," siger hun.