Voldsomt sex-overgreb: To unge drenge dømt

Foto: Rigspolitiet

Det voldsomme overgreb fandt sted i februar, nu er de to gerningsmænd på henholdsvis 16 og 17 år blevet dømt.

En 15-årig pige og hendes veninde, lavede den 9. februar i år, en aftale med to drenge om at mødes. Aftalen kom i stand, over det sociale medie Snapchat - mødet endte med at blive et levende mareridt, for den 15-årige pige. Det skriver Ekstra Bladet. 

De unge mennesker endte i et solcenter på Østerbro i København, hvor de to drenge forgreb sig på pigen. De tvang hende ind i en af kabinerne i solcenteret, hvor de forgreb sig seksuelt på hende.

Skiftedes til at holde vagt

Veninden forsøgte at stoppe det, men de to drenge skiftedes til at holde vagt udenfor kabinens dør mens den anden forgreb sig på pigen. 

Pigens veninde forsøgte uden held, at stoppe drengenes forehavende. 

Den 15-årige pige blev tvunget med fysisk og verbal modstand. Pigen forsøgte også gentagne gange at flygte, hvor drengene blev ved med at tvinge hende tilbage i kabinen.

Sagen var tirsdag i Københavns Byret, hvor de to unge gerningsmænd blev idømt ubetingede fængselsstraffe. Den 16-årige dreng blev idømt et år og ni måneders fængsel og den 17-årige blev idømt 18 måneders fængsel. Den 17-årige ankede dommen, mens den 16-årige har bedt om betænkningstid.

Dommen lyder på voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og forsøg herpå - samt medvirken til hinandens overgreb på den unge pige.