Land rystet: Gruppevoldtægt koster ung kvinde livet

Modelfoto: Shutterstock

En ung kvinde har mistet livet, efter at hun blev voldtaget af fire mænd.

Endnu engang rystes Indian af en forfærdelig sag om en gruppevoldtægt. Det er kun få måneder siden, at fire mænd blev hængt for en brutal gruppevoldtægt af en anden ung kvinde. Hun blev voldtaget i en minibus i New Delhi, hvor også hun, døde af sine kvæstelser. Det skriver Ritzau.

Fire mænd er nu beskyldt for at have voldtaget en 19-årig kvinde fra landets laveste kaste, som efterfølgende døde som følge af sine kvæstelser. 

Kvindens forældre har anmodet om at få lov til at se deres datters lig, men dette har de ikke fået mulighed for - og pigens lig blev mod forældrenes protester kremeret. Det opfattes som et forsøg på at forhindre en effektiv politiefterforskning, hvor politiet selv har ignoreret forældrenes ønske om at se deres datter. 

Uhyggelig statistik

Voldtægten skete den 14. September. Hun var ude og samle foder på en mark, tæt på hendes hjem i landsbyen Bool Gahri, som ligger  delstaten Uttar Pradesh ca. 100 kilometer fra New Delhi. Hun blev voldtaget af fire mænd fra en højere kaste. Hun blev fundet i en blodpøl, efter det voldsomme overgreb.

Sagen har skabt uroligheder og demonstrationer på grund af politiets håndtering af sagen. Både politikere, sportsstjerner og andre kendte har givet udtryk for deres vrede og givet udtryk for deres støtte til den unge kvindes familie.

Under coronapandamien har angrebene mod de 200 millioner daliter som er kasteløse taget til. De udsættes for diskrimination og undertrykkelse.

Indien er et af verdens farligste lande for kvinder. Ifølge statslige statistikker sker der en voldtægt i landet hvert femte minut. Ifølge menneskerettighedsgrupper er denne statistik ikke korrekt og de mener at de officielle tal langtfra afspejler problemernes omfang.