Politiet jubler: Stor nyhed på vej

Nu får politiets hundeførere nye biler, der skal gøre det bedre at være arbejdende hund i det danske politi. Foto: Shutterstock

Hos politiet jubler man i disse dage.

Dansk politi glæder sig i disse dage, der er nemlig blevet bestilt nye biler, som skal gøre det meget bedre at være politihund herhjemme. Det er bilfabrikanten Volvo, som leverer de nye hundebiler til dansk politi

Det er en særligt udviklet Volvo V90 til politibrug bliver den nye hundebil i dansk politi. Modellen, der helt nøjagtig hedder Volvo V90 B5 diesel (mild hybrid) AWD/Momentum, har i flere år været benyttet som hundebil i svensk politi, og norsk politi har også taget den til sig.

Volvo V90 har blandt andet en øget åbningsvinkel på bagdørene, fælge med optimeret køreeffekt, forstærkede bremser og en undervogn, der er særligt tilpasset udrykningskørsel med tungt læs. Desuden kan bilerne efterlades aflåst med motoren i tomgang. Volvo tilbyder tillige en opbygning af hundebure, som sikrer, at de ikke presses ind i kabinen ved påkørsel bagfra.

Har spurgt hundeførerne til råds

Undervejs i processen har hundeførerne kunne komme med indspark til, hvordan en god bil skal være for dem. 

"Hundeførerne har haft mulighed for at komme med deres faglige input undervejs i processen, og det er jeg rigtig glad for. Blandt andet har hundevelfærden været et vigtig parameter. Eksempelvis i forhold til, hvor højt hundene skal springe for at komme ind i bilen. Men generelt har der været behov for at få en ny og mere tidssvarende hundebil, der kan leve op til de forventninger, der er til en hundepatrulje i dag. Desværre har kontraktunderskrivelsen trukket ud. En af grundene er, at Rigspolitiet har skiftet stort set hele øverste ledelse ud undervejs," siger Michael Bergmann Møller, medlem af Politiforbundets forhandlingsudvalg og politisk ansvarlig for udstyr, udrustning og sikkerhed.

Rigspolitiet modtog i forbindelse med udbudsrunden i alt 10 tilbud på nye hundebiler, men det var altså Volvo V90, der klarede sig bedst i forhold til både køreegenskaber og pris.

Rigspolitiet vil nu indgå i et tæt samarbejde med Volvo i Danmark om at få færdigudviklet og tilpasset køretøjerne til dansk politi, og det forventes, at leveringen af de nye hundebiler kan begynde først i det nye år.