Butikstyveri udløser ni års fængselsstraf

Foto: Shutterstock

De fire butikstyve er blevet idømt fængselsstraf for 197 butikstyverier, der er blevet begået i Nordjylland, Sydøstjylland, Østjylland, og Midt- og Vestjylland.

Det skriver TV2 Østjylland

De fire mænd, der kommer fra Aarhus-området, er tilsammen blevet idømt ni års fængsel for butikstyverierne. De er henholdsvis 20, 21, 23 og 24 år. 

De er blevet dømt på baggrund af 197 sigtelser. 

Det oplyses, at den 23-årige har fået den hårdeste dom, der lyder på to år og ni måneders fængsel, da han har været en del af 71 butikstyverier. 

Den 20-årige har begået 63 tyverier, og dommen lyder på to år og seks måneder. Hans bror, den 21-årige, har fået to år og tre måneder. Han har begået 41 tyverier. 

Slutteligt er den 24-årige idømt et år og seks måneder for 22 tyverier. 

”Jeg er meget godt tilfreds med strafudmålingen, idet straffene er en videreførelse af den linje, der er lagt de sidste 2-3 år, hvorefter professionelt planlagte butikstyverier bedømmes som grov berigelseskriminalitet,” udtaler anklager Jhin Lee til pressen. 

Deres fremgangsmåde var ofte den samme. De fik en til at holde medarbejderne i butikken beskæftiget, mens de andre tre gik rundt og stjal fødevarer, parfume, cigaretter, kaffe, øl og sodavand. 

Begået tyveri i 34 byer 

De fire mænd har begået butikstyveri i 34 jyske byer, hvorfor sagen blev overdraget til Særlig Efterforskning Vest. 

Det skyldes, at tyverierne er spredt ud over adskillige politikredse, herunder Aarhus, Randers og Horsens. 

Det oplyses, at tre af de dømte har anket dommen på stedet, mens den sidste valgte at tage sig betænkningstid.