Grov spøg udløste fængselsdom: Blæste 13 liter luft ind i kammerats numse

Den grove spøg har udløst en fængselsdom til de fire spørgefugle. Foto: Shutterstock.com

Det kan være rigtig sjovt med en god spøg - nogle må dog siges, at være sjovere end andre. En grov spøg udløste en fængselsdom til fire unge mænd.

Til en fest i efteråret 2018, udsatte fire venner deres sovende kammerat, for en livsfarlig prank. Det skriver Stavanger Aftenblad.

De unge nordmænd, som alle er i tyverne, var til en fest sammen. På et tidspunkt går én af de fem kold og falder i søvn under festen - kort efter havde han fået blæst 13 liter luft op i numsen med en kompressor. 

De fire venner kunne tilsyneladende ikke dy sig for, lige at ‘lave lidt sjov’ med vennen. Derfor tog de mundstykket fra  en kompressor og satte det til vennens numse, hvorefter de blæste intet mindre end 13 liter luft op i deres sovende ven.

Hele episoden dokumenterede de ved at filme den

"Det gjorde de ofte"

Det kan være livsfarligt at være udsat for sådan en ‘spøg’ og offeret for de grove spøgefugle, har efterfølgende haft store fysiske og psykiske problemer. Overgrebet blev anmeldt til politiet og kort efter blev alle fire unge mænd, tiltalt af politiet.

Ifølge norske medier er to af de fire mænd, nu blevet idømt henholdsvis seks og fire måneders ubetinget fængsel, hvoraf manden bag ideen fik den hårdeste straf.

Derudover har de to andre mænd begge fået en betinget fængselsstraf på syv måneder. Derudover har en femte person også fået en bøde på 10.000 kroner, i forbindelse med episoden.

Alle tiltalte nægter sig skyldig i anklagerne om grov legemsbeskadigelse.

De har forklaret at der var tale om en spøg, og at de ofte gjorde sådan mod de personer, som går kold under fester. Det troede dommerne dog ikke på - og de mente i stedet, at den unge mand var et forsvarsløst offer, idet han lå og sov, under overgrebet.