“Tovli torsdag”: Børnehavebørn gør vildt fund

Dette er ikke et foto af det omtalte sted, men et genrefoto: Foto: Shutterstock

Sidste torsdag udviklede en udflugt sig helt anderledes end forventet, for en gruppe børnehavebørn og pædagoger.

Naturbørnehaven Muldvarpen i Ry, har hver torsdag “Tovlig torsdag”. Det dækker over at torsdag skal være en dag, med noget ekstra spændende på programmet. Og man kan vidst roligt sige, at børnene fik sig en ekstra oplevelse, netop denne torsdag. Det skriver TV 2 Østjylland

Torsdag i sidste uge var børnehaven draget på tur - udflugten gik til et skovområde, hvor der var en skrænt og grantræer. Planen var at børnene skulle udfordre motorikken, ved at kravle under træerne. 

Undervejs finder nogle af børnene et par øldåser. Selvom at det ikke er et dybt usædvanligt fund, så blev de alligevel nysgerrige - for det var ikke det mest oplagte sted, at sidde og nyde en øl. Derfor fulgte de sporene - som viste sig at føre til et langt større fund. 

Sporene fører børnene til et område, hvor de endda finder nogle af deres egne skovle fra børnehaven, som i et stykke tid har manglet. 

Fortalte børnene at det var ulovligt

Det var dog ikke kun skovlene fra børnehaven, som børnene fandt. De fandt også urter, jordskovsprøver, ståltråd og havehandsker - men det var ikke det eneste. De fandt også en mindre hampfarm. 

Anne Bille som er pædagog i børnehaven, fortæller at der var seks små planter - eller det som var tilbage af dem. De var høstede og der lugtede mærkeligt. 

Hun fortæller at de snakkede med børnene om, at det var ulovligt og så giver de børnene lov til at lugte til det. Efterfølgende tilkaldte de landbetjenten, som børnene viste hen til deres fund. 

“Det var en helt vildt fin oplevelse for børnene og mange af dem har reflekteret over det og snakket om det derhjemme,” siger Anne Bille. Som desuden mener at det er en vigtig læring for børnehavebørnene. Hun fortæller at hun synes det er vigtigt at de får hele livet med alle livets aspekter - derfor må de også gerne opleve det, som er skævt og anderledes. Men naturligvis skal de hjælpes til at vide, hvad der er rigtigt og forkert." Siger hun.

Landbetjenten fik fjernet resterne af hamp-planterne, og så fik ham og børnene også i fællesskab, fjernet affaldet som lå i skoven.