Filmen er desuden forbudt i flere lande, på grund af dens blodige og grafiske indhold.
Indholdet i filmen var simpelthen så grafisk og realistisk, at instruktøren blev anklaget for mordet på skuespillerne i filmen.
Der er tale om filmen Cannibal Holocaust, som blev lavet i 1980. Filmen bliver desuden beskrevet som den første found footage-film, som er en film, hvor flere af optagelserne har dokumentarisk form. Den dokumentariske del sker, når en hændelse genskabes, ved at bruge “rigtige” optagelser. Det skriver Daily Star.
Nogle af de mest markante found footage-film gennem tiden er blandt andet - ud over Cannibal Holocaust - The blair witch project, Paranormal activity og The visit.
Illusionen om deres død skulle opretholdes
Filmen Cannibal Holocaust er en italiensk gyserfilm. I filmen følger man en gruppe antropologer fra New York University, der begiver sig ud i Amazonas regnskov, hvor de leder efter et forsvundet filmhold.
De finder resterne af filmholdet, samt flere ruller med film - og det er altså filmen på disse ruller, der er så makaber, at det kostede instruktøren Ruggero Deodato en anklage for mord.
Både publikum og myndigheder var overbeviste om, at skuespillerne faktisk var blevet dræbt og ikke blot havde spillet skuespil. Derudover havde instruktøren også bedt skuespillerne om, at “forsvinde” i et år efter filmens premiere, så illusionen om deres død blev opretholdt.
Han måtte derfor forklare sin uskyld for en dommer - men kunne hurtigt bevise sin uskyld, da de spillevende skuespillere dukkede op i retten. Han måtte dog også undervejs, genskabe nogle af de mest overbevisende scener, for at bevise, at ingen var blevet spist for underholdningens skyld.
Trods at anklagerne mod instruktøren hurtigt faldt, så blev filmen fortsat forbudt i mange lande verden over - heriblandt USA, Australien og Italien.