Politiet slår alarm: Hårde dage venter forude

Foto: Shutterstock

Flere politikredse slår nu alarm

Nu advarer flere politikredse om, at hundeejere skal tage sig ekstra i agt. Årsagen er, at flere dele af landet lige nu er ramt af en begyndende hedebølge, der flere steder har drevet termometeret op over 30 grader. 

Selvom mange danskere nok nyder solskinnet efter en lang corona-nedlukning, så kan det potentielt være farligt, hvis man har fire ben, en snude og pels på det meste af kroppen. Det beder politiet hundeejerne have in mente, når de planlægger dagsprogrammet for de næste dage. 

På Twitter skriver Sydjyllands Politi:

"Vejrudsigten for de kommende dage med masser af sol og varme kan give udfordringer for vores 4-benede venner," skriver politiet, inden de tilføjer:

"Skal de absolut med på køretur, så sørg for adgang til vand og frisk luft. Og parker i skygge, hvis det kortvarigt er nødvendigt at forlade hund og bil."

Kan være farligt

Det samme gør sig gældende på Fyn. Her har den lokale politikreds delt et billede af en flok politihunde, der nyder en soppetur under solens stråler. Her indskærpes det særligt, at man ikke bør efterlade nogen - hverken dyr eller mennesker - når man forlader bilen. 

"Hedebølge på Fyn. Den er her og vil vare de næste dage," skriver Fyns Politi. 

De fortæller videre, at hedebølgen "kan være farligt for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider af kroniske sygdomme. Husk biler i solen bliver meget varme, så efterlad INGEN. Drik rigeligt og hold dig nedkølet. Det har vores hunde forstået," skriver Fyns Politi med henvisning til billedet af politihundene, der nyder en tur i det svalende vand.