Midt i genåbning: Indfører ny restriktion i dansk by

Foto: Shutterstock

Nu strammes grebet om nogle af danskerne igen

I dag genåbner Aalborgs berømte festgade Jomfru Ane Gade i Aalborg efter 14 dages nedlukning. Nordjyllands Politi fortæller i den anledning, at de har truffet beslutning om at genindføre et hotspot for at minde Gadens gæster om de fortsat gældende forholdsregler og restriktioner.

E"rhvervsministeriet lukkede den 3. juni midlertidigt serveringsstederne i og omkring Jomfru Ane Gade ned på baggrund af stigende smitte i Aalborg. I dag den 17. juni genåbner Aalborgs festgade efter indstilling fra Epidemikommissionen," skriver Nordjyllands Politi, inden de fortsætter:

"Hos Nordjyllands Politi er man derfor igen klar med en politimæssig indsats, der kan være med til at sikre et forsvarligt festmiljø, hvor hver gør sit til at hindre en ny smittestigning."

”Vi fortsætter, hvor vi slap den 3. juni, så vi vil med andre ord være meget synlige i og omkring Jomfru Ane Gade. Det er det, vi nu markerer med at genindføre hotspottet. Selv om man må forsamles op til 500 personer udendørs, har vi stadig en opgave i at sikre, at folk holder fornuftig afstand, og at restaurationerne kontrollerer coronapas hos de indendørs gæster,” forklarer vicepolitiinspektør Henrik Skals, Nordjyllands Politi.

Regner med at 'den gode stil' fortsætter

Han oplyser, at politiet generelt har oplevet, at Gadens gæster har lyttet til ordensmagtens henvisninger og forsøgt at undgå sammenstimling uden for værtshusene ved lukketid. 

”Så vi regner selvfølgelig med, at folk fortsætter den gode stil. Vi holder også selv fast i vores gode samarbejde og dialog med både Aalborg Kommune og restauratørerne i Jomfru Ane Gade,” siger Henrik Skals.

Det nyindførte hotspot gælder i følgende gader:

  • Jomfru Ane Gade
  • Jomfru Anes Gård
  • Ny Mølle Stræde (den smalle passage ind til Jomfru Ane Gade)