Overlader husdyr til sig selv: "Drikkekarret var knastørt."

Foto: Shutterstock

14 grise og fem høns havde ikke adgang til vand

En mand på Norfalster efterlod sine dyr uden vand. Det gør, at han nu er sigtet efter dyreværnsloven, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi torsdag. 

"Fødevarestyrelsen og politi aflagde onsdag morgen et besøg på en landejendom på Nordfalster. Her gik der 14 grise og fem høns omkring, og dyrene havde ingen adgang til frisk vand," skriver politiet, inden de tilføjer: "Drikkekarret var knastørt."

Ejeren – en 44-årig mand – var ikke på ejendommen, men blev kontaktet og fik pålæg om at sørge for dyrene, fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, der samtidig sigtede manden for at have efterladt dyrene uden vand. 

"Den 44-årige blev samtidig sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, og umiddelbart efter fremsendte han dokumentation for, at drikkekarret var fyldt op igen," skriver politiet afslutningsvis i døgnrapporten. 

"Pansersvin"

Onsdag aften måtte Sydsjælland og Lolland-Falsters politi også rykke ud til fest, der var gået lidt over gevind. 

"En gruppe unge menneskers drikkelag på Havnevej i Skælskør blev opløst i går aftes. fordi naboer havde klaget over larmen. De unge blev bortvist fra området og det var de meget utilfredse med," skriver politiet. 

Det var særligt to af gæsterne, der var utilfredse med, at den muntre aften skulle slutte. 

"Specielt to af de unge mænd opførte sig meget udfordrende over for politiets patrulje og var meget berusede. Da den ene råbte "Pansersvin" efter patruljebilen, fandt betjentene 00.21 anledning til at tage den 21-årige mand med på stationen i Næstved, så han kunne sove rusen ud – og i dag vågne op til en sigtelse for overtrædelse af ordentsbekendtgørelsen," fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.