Ung pige gruppe-voldtaget: Blev samtidig filmet til Snapchat

Foto: Modelfoto. Shutterstock.com.

Tre unge mænd er tiltalt for skiftevis, at have voldtaget en ung kvinde. De filmede desuden overgrebet med deres mobiltelefon og lagde videoen ud på Snapchat.

Mandag vil der i retten i Lyngby blive taget hul på en grov sag, hvor tre unge etnisk danske mænd, er tiltalt for gruppevoldtægt, det skriver B.T. 

Voldtægten fandt ifølge anklagemyndigheden sted på et kollegieværelse i Nordsjælland, tilbage i marts i år. Nærmere præcist den 28. marts. 

Alle tre unge mænd er under 20 år og beskyttet af navneforbud. De skulle alle tre på skift, have voldtaget en jævnaldrende pige samt have tiltvunget sig andet seksuelt forhold end samleje. Den unge pige var ifølge anklagemyndigheden var ude af stand til at modsætte sig drengenes handlinger.

Hændelsen har udspillet sig om natten i timerne mellem klokken 02 og 05 om morgenen. Flere af de unge mennesker havde indtaget alkohol - både det formodede voldtægtsoffer og de tre tiltalte. 

Anklagemyndigheden er af den overbevisning, at to af de unge mænd først skiftedes til at voldtage kvinden, inden den tredje til sidst også voldtog hende.

Samlejet og de andre seksuelle forhold, foregik selvom pigen skulle have sagt klart fra, ved både at sige 'av', 'hold op' og 'stop'.

Det stoppede dog ikke efter den første voldtægt, igen mellem klokken 05 og 11, skulle den ene af de tre unge mænd, have voldtaget kvinden igen på en anden adresse.

Den ene af de tre mænd optog tre film af voldtægten på sin telefon. Dette blev senere delt i en gruppe med otte medlemmer på Snap-chat. 

“Det er direkte voldtægt”

Anklager Bente Schnack læste ved mandagens retsmøde op fra chatten, der havde foregået i Snap-chat gruppen. Et af gruppens medlemmer skriver “I voldtager hende. Hun er helt boost jo”, mens et andet gruppe medlem - som også skulle have været til stede i kollegieværelset skriver “Det er direkte voldtægt”. 

Den ene af de tre tiltalte mænd, som var den første til at blive afhørt ved dagens retsmøde, mener at det var en underlig kommentar at sige det var “direkte voldtægt”, da ham som sagde det jo selv var der og “kunne have stoppet det”. Desuden fastholder den unge tiltalte at der var tale om frivilligt samleje. 

Der var desuden et andet medlem i chat-gruppen som påpegede at de har samleje med pigen selvom hun siger “nej”: En af de tre tiltalte drenge skriver til videoen at de har haft samleje med pigen og at hun “græder”.

Dagen efter påpegede flere af gruppens medlemmer, at der var tale om en voldtægt, og at de håbede, at pigen ikke kunne huske noget.

“Alvorligt håber - men det kan hun ikke,” lød det efterfølgende fra den ene tiltalte - inden en anden af gruppens medlemmer skrev “Benægt, benægt, benægt”

De tre unge mænd nægter sig skyldig i voldtægt, mens der er delvise erkendelser i de resterende forhold, der går på optagelse af video, videredeling af videoen samt at have gemt den på en telefon.