Hørte pigeskrig da Emilie Meng forsvandt: Blev fejet af banen af politiet

Foto: Dokumentarkompagniet/TV 2. I TV 2-dokumentaren "Hvor er politiet", sættes der bl.a. fokus på den meget omtalte Emilie Meng sag. Her afslører TV 2 nye og for offentligheden ukendte oplysninger. Dokumentaren blev sendt på TV 2 og TV2 play d. 22 august 2019.

I en ny bog om Emilie Mengs forsvinden, fremgår det at en ung kvinde hørte pigeskrig den nat hvor Emilie forsvandt. Hun fortæller også at hun senere blev fejet af banen af politiet, da hun fortalte dem om sin oplevelse.

I morgen udkommer bogen “Emilie Meng mysteriet - Pigen der forsvandt”, her forsøger bogens to forfattere Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen at finde ud af, hvad der skete med den unge pige, den nat hun sporløst forsvandt, på vej hjem fra stationen i Korsør, det skriver B.T.

I bogen står to nye vidner frem og fortæller om deres oplevelser om natten og i døgnet efter Emilies forsvinden. 

Det ene af de to vidner - en ung kvinde, fortæller i bogen at hun hørte skrig og en mandestemme samme morgen, som Emilie Meng forsvandt. 

Den unge kvinde sov hos sin mor på Motalavej i Korsør, ikke langt fra den sti hvor Emilie Meng formodes at være gået ad om morgenen den 10. juli 2016, hvor hun forsvandt. 

Det var i de tidlige morgentimer at den unge kvinde blev vækket, af hvad hun i bogen beskriver som et “højt, skingert skrig udstødt af lungernes fulde kraft”. Umiddelbart kort efter, hørte hun en mandestemme. Kvinden kunne ikke høre hvad der blev sagt.

Da den unge kvinde senere på dagen, fandt ud af at der var en teenagepige som var forsvundet i området, kontaktede hun med det samme politiet. Her fortalte hun om de skrig hun havde hørt tidligt om morgenen. Men ifølge bogen blev hun “fejet af banen” af politiet - og hun hørte aldrig for politiet igen efterfølgende.

Kvinden er ikke alene om at have hørt pigeskrig den morgen, hvor Emilie forsvandt. En udviklingshæmmet beboer, som bor på et bofællesskab i området ved Motalavej, har tidligere stået frem i et program på DR og fortalt at han hørte skrig netop den morgen. 

“En pige. Jeg hørte hende godt om natten. Hun skreg,” fortalte manden.

Så en hvid varevogn ved Regnemarks Bakke 

Kvinden som hørte en pige skrige, er ikke den eneste som har oplysninger om det første skæbnesvangre døgn efter den unge piges forsvinden.

En anden kvinde - Karina Jensen, står nemlig også frem i bogen. Hun beretter hvordan hun sammen med en kollega omkring klokken 23.30 den 10. juli 2016, kom kørende ad Vestre Ringvej ved Borup - altså godt og vel omkring 20 timer efter at Emilie Meng sidst var set i live. 

Her ser hun en stor hvid varevogn som holder parkeret på parkeringspladsen ved Regnemarks Bakke, præcis samme sted som Emilie fem og en halv måned senere bliver fundet død. Varevognen holdte med lyset tændt og gyngede kraftigt fra side til side.

“Hun kunne ikke se nogen i bilen, men det var tydeligt, at der var nogen derinde. Og det, de havde gang i, lignede ifølge Karina Jensen noget, der hørte til i soveværelset. Ikke på en afsides landevej”, står der i bogen.

Karina Jensen satte kollegaen af, og kørte ad samme vej tilbage.

Her så hun at varevognen fortsat holdt parkeret på parkeringspladsen, men den var ikke længere i bevægelse. Da hun passerede bilen forsøgte hun at se ind i den, men hun kunne ikke få øje på nogen.

Hun tænkte ikke nærmere over oplevelsen med varevognen, før at politiet efterlyste en hvid varevogn, da Emilie blev fundet død i en sø ved Regnemarks Bakke den 24. december - der kom hun i tanke om sin oplevelse den sommeraften tilbage i 2016.

“Hun kiggede straks på sin vagtplan for at sikre sig, at det var den weekend, hun havde været på arbejde. Det var det. Hun var nødt til at kontakte politiet,” lyder det i bogen.

Ifølge Karina Jensen var politiet mest interesseret i, om den varevogn hun havde set var hvid eller grå - men det var hun ikke sikker på, da vognens lygter havde blændet hende. Hun kunne heller ikke sige hvilken model der var tale om, og efterfølgende hørte hun heller ikke fra politiet igen.

Karina Jensen er den dag i dag stadig bange for, at det kan have været Emilie Meng, der var inde i den hvide varebil sent søndag aften den 10. juli.