Tragisk dødsfald: Nu undersøges dødsårsagen

Shutterstock.com

En ung mand er afgået ved døden, efter han ved et uheld fik en anden beboers medicin, på det behandlingshjem han boede på. Nu undersøges det om det var denne fejl som kostede den unge mand livet.

Den unge mand der tales om hedder Malik. Personalet på det behandlingshjem som Malik var på, gav ham ved en fejl en anden beboers metadon - en fejl som muligvis var medvirkende til den unge mands død, det skriver Ekstra Bladet

Den 25-årige Malik boede på behandlingscenteret Tjele Søgården i Hobro. Her gav personalet ved en fejl Malik det metadon, som en anden beboer skulle have haft. Han blev senere fundet livløs på behandlingscenteret, hvorefter han blev hastet til Skejby Sygehus. Her afgik han senere ved døden. Nu undersøges årsagen til den unge mands død.

“Der er fejlagtigt blevet givet forkert medicin til Malik,” siger Jan Meincke, som er centerleder på behandlingscenteret. 

Ekstra Bladet har desuden også været i kontakt med den patient, som skulle have haft den metadon som Malik fejlagtigt fik. Han fortæller at han får 60 mg metadon. 

Malik har aldrig været i metadonbehandling og var det heller ikke på det tidspunkt, hvor han ved en fejl fik den anden beboers metadon på behandlingscenteret.

Ifølge Sundhedsstyrelsen kan metadon have en dødelig udgang ved 40 mg, hvorfor en eventuel behandling med metadon altid skal indledes med en lav dosering.

Maliks mor fortæller til Ekstra Bladet, at Malik blev fundet livløs på sit værelse om morgenen den 10. Juni, hvor han så blev fløjet til Skejby Sygehus med lægehelikopter.

Maliks dybt berørte mor fortæller desuden også: - “Jeg talte med en sygeplejerske fra Skejby akut-intensiv, og han fortalte mig at det var en metadon-forgiftning.”

Årsagen til den unge mands død er dog endnu ikke fastslået.