Stort drama ved Bilka: Truer unge med økse

Foto: Shutterstock

Et optrin ved Bilka kunne være gået helt galt.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi måtte mandag i aktion, da en mand truede med andre med en økse foran Bilka i Slagelse. 

Det dramatiske optrin tog sin begyndelse, da politiet blev mandag klokken 19.30 kaldt til parkeringspladsen ved Bilka på Idagårdsvej i Slagelse, hvor en mand havde truet to unge fyre med en økse.

En patrulje blev sendt af sted. På baggrund af vidneforklaringer og videoovervågning fra stedet lykkedes det betjentene at finde frem til mandens identitet. Senere på aftenen fandt politiet så frem til en 51-årig mand, som blev anholdt på en adresse lidt uden for Slagelse.

Han blev sigtet for trusler, og blev taget med til politistationen i Slagelse. Den anholdte har ikke forklaret nogen om årsagen til sin adfærd, og det overvejes i øjeblikket, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Forsøgte at køre andre ned

En kvinde måtte springe til side, og en anden kvinde, der kom kørende med sine to børn i en ladcykel, måtte undvige, da en bilist mandag eftermiddag fræsede afsted i Algade i Vordingborg.

Føreren af bilen havde kastet rundt med en skilt i gaden, og havde henvendt sig til den ene kvinde med en bidende kommentar. Lidt senere fandt politiet frem til bilisten, der var på Møn, fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Det var en 24-åreig mand, som blev anholdt klokken 18.55 og sigtet efter straffelovens bestemmelser om at forvolde var lige for andres liv eller førlighed. Der er også taget blodprøver af den anholdte for at kontrollere, om han var påvirket af alkohol eller stoffer.

Den 24-årige fremstilles formentlig i grundlovsforhør senere tirsdag.