8-årig dansk pige bortført før nytår: Nu er der nyt i sagen

Foto: Shutterstock

I slutningen af det sidste år, blev en 8-årig pige bortført af hendes mor. Politi fortalte på daværende tidspunkt, at de frygtede moderen ville tage pigen med til udlandet.

Københavns Vestegns Politi har siden før nytår søgt efter en kun 8-årig pige, som de formoder har været bortført af hendes mor. Det fortæller politiet tirsdag.

"I går aftes fandt politiet frem til den pige, som har været efterlyst siden den 29. december. Hendes mor blev samtidig anholdt"

Pigen blev efterlyst den 29. december, efter at hun forsvandt fra en adresse i Bagsværd. Allerede fra begyndelsen mistænkte politiet pigens mor, som politiet troede, ville tage den 8-årige med til udlandet.

"Københavns Vestegns Politi har grund til at formode, at pigen nu er i sin mors varetægt, og at moren vil forsøge at tage barnet med til Israel," skrev politikredsen i den efterlysning af mor og datter, de offentliggjorde i slutningen af sidste år. 

Mange har tippet

I samarbejde med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fandt Københavns Vestegns Politi frem til pigen i går aftes. Hun blev fundet på en adresse på Sydsjælland på baggrund af efterforskning. På adressen var også pigens mor, som blev anholdt.

”Jeg er meget glad for, at pigen er fundet i god behold. Der er grund til at rose de mange, der har kontaktet os med tip i sagen”, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby.

Pigen er nu overgivet til de sociale myndigheder og pigens mor bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag. Hun er mistænkt for børnebortførelse efter straffelovens paragraf 215, stk. 1, jf. § 261 stk. 2, da pigens far har fuld forældremyndighed over den nu 9-årige, oplyses det.