Pløjer hen ad fortovet i høj fart: Flugtbilist tæt på katastrofen

Foto: Rigspolitiet

Under en politijagt trak flugtbilisten pludseligt op på fortovet.

I forbindelse med en eftersættelse lørdag eftermiddag, ønsker Østjyllands Politi at komme i kontakt med vidner og særligt fodgængere, der nær var blevet påkørt. Det fortæller Østjyllands Politi tirsdag i en efterlysning. 

Lørdag klokken 16.26 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var indbrud på en adresse i Auning, hvor en mand og en kvinde, havde knust en terrassedør og brudt ind. Gerningsmændene stjal diverse genstande fra huset og flygtede herefter fra stedet i en varebil.

Kort tid efter fik en patrulje ved Helsted Børnehus i Randers NV kontakt til varebilen, der dog ikke ønskede at standse, og det endte derfor i en eftersættelse ind mod Randers midtby. I forbindelse med eftersættelsen kørte den mandlige fører meget hasarderet og blandt andet flere gange ind over fortove og tæt på modkørende.

Måtte springe for livet

På Østervold ud for nr. 18 kørte den mandlige fører ind på fortovet, hvor han kørte ca. 250 meter med en hastighed på op mod 50 km/t. På fortovet befandt sig tre personer, der alle måtte presse sig op ad bygningsfacaden for at undgå at blive ramt af varebilen. Varebilen kørte til sidst ind i facaden ved Østervold nr. 23, og manden og kvinden blev begge anholdt.

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med vidner til eftersættelsen og i særdeleshed de tre personer, der måtte springe til siden, da varebilen kørte på fortovet ved Østervold.

Har du set noget? Eventuelle vidner kan kontakte Østjyllands Politi på telefon 114, oplyses det.