Skole og forældre frustrerede over berygtet børnelokker - Politiet kan kun advare

Foto: Shutterstock

Det er især mindreårige drenge, som manden opsøger.

Både skole og forældre slår nu alarm, da en ældre mand bliver ved med at opsøge mindreårige drenge ved Trelleborg Friskole nær Slagelse. Manden er ikke ukendt af politiet - tværtimod. Han er nemlig allerede tidligere dømt for krænkelser mod et barn. Det skriver sn.dk.

Nu er han altså på spil igen, hvor han tæt på skolen opsøger mindreårige drenge. Det er ikke på selve skolen at han tager kontakt til drengene. Han tager kontakt til drengene på omkring 12-13 år langs ruten til skolen, ved busstoppesteder, når de kommer cyklende og sågar gennem de sociale medier. 

Det vækker stor undren og frustration hos skoleleder og forældre, at der intet kan stilles op mod manden. Han har i øvrigt et tilhold, hvilket han overtræder hver eneste gang han tager kontakt til drengene. Politiet fortæller dog at de tager sagen meget alvorligt.

Stopper ikke selvom han bliver bedt om det

“Han stopper ikke, selv om politiet beder ham om det. Det er ingen hemmelighed, at vi er meget bekymrede over, at han opsøger vores børn, og vi ved alle, hvem han er.” Siger skoleleder Astrid Vind.

Politiet har bedt manden - som desuden defineres som psykisk ustabil - om at holde sig væk utallige gange, men lige lidt hjælper det. Han fortsætter ufortrødent med at tage kontakt til drengene. 

“Det er korrekt, at vi har fået en anmeldelse om en mand, der opsøger drenge i området. Han søger deres venskab, men der er jo her en klar aldersforskel, så det er ikke lige der, et venskab opstår. Vi har selvfølgelig et skarpt fokus på at få ham til at stoppe.” Siger politikommissær Peter Skriver.

Tilbyder penge for venskab

Politiet vil ikke kommentere, hvorvidt manden er straffet tidligere, men pointerer, at man griber alle værktøjer, der er mulige i forhold til at få stoppet manden. Derudover har de en forebyggende indsats i området og rykker ud, når de hører om episoder med manden.

Manden siger til drengene at “han bare vil være deres ven” og tilbyder dem penge for venskab. 

Skolelederen fortæller at både politi og SSP har været ude på skolen og holde oplæg for børnene. Hun fortæller også at politiet gør alt de kan, men at problemet jo er, at de ikke kan gøre noget før at manden har begået noget kriminelt. Hun mener at manden bestemt har behov for hjælp og at hun ikke formoder at hans hensigter er gode.

- Vi har haft politi og SSP ude for at holde oplæg for børnene. De gør alt, hvad de kan, og kommer herud hver gang. Problemet er jo her, at man ikke kan gøre noget. Han har brug for hjælp, men han får ingen, før han begår noget kriminelt, lyder det fra skolelederen, der formoder, at mandens hensigter ikke er gode.