Beboer vågner midt om natten: Mødes af forfærdelig syn

Kraftig ild brændte natten igennem. Foto: Presse-fotos.dk

I nat slog en person øjnene op til et forfærdeligt syn.

I døgnrapporten torsdag fortæller Midt- og Vestsjællands Politi, at de natten til torsdag måtte rykke ud til en stor brand i halmlade, der raserede en halmlade i Torkilstrup ved Kirke-Såby og Lejre.

Det var en beboer på gården, der i nattens mulm og mørke vågnede op til synet af laden, der stod i lys lue. 

Foto: Presse-fotos.dk

Klokken 01.57 modtog politiet et alarmopkald om branden, der var brudt ud i en 500 m2 lade, som indeholdt 75-80 tons halm. En beboer på gården opdagede branden, og fik vækket de øvrige beboere, der ringede 112.

Kæmper natten lang

Brandvæsen og politi kørte til stedet, hvor ilden havde kraftigt fat i halm og bygningens tag. Ilden var så kraftig, at brandvæsnet tilkaldte beredskabsstyrelsen til at assistere.

Der var ikke risiko for, at ilden skulle sprede sig til andre bygninger. En grabbil rekvireret til at hjælpe med slukningsarbejdet. Laden og dens indhold nedbrændte helt. I laden holdt desuden traktorer og andre maskiner.

Foto: Presse-fotos.dk

Politiet undersøgte branden og fandt intet mistænkeligt.

Brandvæsnet fortsatte arbejdet natten igennem. Der blev foretaget en kontrolleret nedbrænding af halmen, som stadig her til formiddag er i gang. Brandstedet skal nu undersøges nærmere for at klarlægge, om branden kan være startet ved gårdens halmfyr, som ligger tæt ved laden.

Ingen personer kom til skade ved branden, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi. 

Foto: Presse-fotos.dk