Skød bekendt i øjet: To mænd dømt for besiddelse af skarpladt skydevåben

Foto: Modelfoto, Shutterstock.com

To mænd er blevet dømt for besiddelse af et skarpladt skydevåben. De kom blandt andet til at skyde en bekendt i øjet, da det skulle bevises at våbnet var ægte.

i fredags blev en 39-årig mand og en 27-årig mand idømt lange fængselsstraffe ved Retten i Kolding for besiddelse af et skarpladt skydevåben i Vejle, den 27-årige blev desuden også udvist for bestandigt, det skriver Sydøstjyllands Politi. 

Det var en sommerdag sidste år, at de to mænd mødtes og indtog både alkohol og narkotika. Senere samme aften besluttede de at mødes med en bekendt i et kolonihavehus i Vejle. På et tidspunkt fandt den den 39-årige mand en revolver frem som han ville vise de to andre - her gik det galt. Da han ville bevise revolverens ægthed, affyrede han den direkte ned i en flise. Da skuddet ramte flisen, fløj en stor del af kuglen op i øjet på den 51-årige mand. Han måtte derfor indlægges - desværre stod øjet ikke til at reddes og måtte derfor fjernes. 

Iklædte sig elefanthuer og ville true - men ringede på hos den forkerte

Det afskrækkede dog imidlertid ikke de to mænd, så de fortsatte deres færd og tog revolveren med videre til et andet kolonihavehus i Vejle. Her skød de - uden for kolonihavehuset, til måls efter en flaske. Det var den 39-årige som affyrede revolveren flere gange, da han sigtede efter flasken - trods at der var andre kolonihavehuse i nærheden, samt en trampolin bagved flasken som agerede skydeskive. Heldigvis kom ingen til skade.

Mens de to mænd var i kolonihavehuset, fortalte den 27-årige at han havde et udestående med en bekendt som bor i Vejle. De bestemte sig derfor at iklæde sig elefanthuer og tog den skarpladte revolver med sig. De to maskerede mænd ringede på døren hos en ældre mand i Vejle - det var dog ikke denne mand som den 27-årige havde et udestående med. De fik hurtigt konstateret at de havde ringet på hos den forkerte mand. Den ældre mand som fik uventet besøg havde straks lukket døren - og var naturligvis meget rystet.

Det var en opmærksom betjent der fik stoppet de to mænds færd. Han havde fået øje på de to mænd, som kom gående ned ad en vej i Vejle, med revolveren synligt fremme. Betjenten fik straks kaldt efter forstærkning og kort efter blev begge mænd anholdt og det skarpladte våben blev beslaglagt.

Den 39-årige mand blev idømt 3 år og 9 måneders ubetinget fængsel, den 27-årige blev idømt 3 års ubetinget fængsel, samt udvist for bestandigt - da han er bosnisk statsborger.