Planlagde syv indbrud: Fandt adresserne i salgsannoncer

Foto: Shutterstock.com

En 42-årig mand blev tilbage i januar stoppet i sin bil, med sig havde han en indbrudsliste med adresser og noter på hvor han havde tænkt sig, at begå indbrud og hvad han skulle stjæle.

En 42-årig mand er blevet idømt to års ubetinget fængsel for indbrud, samt forsøg på indbrud, fortæller Østjyllands Politi. 

Tilbage i januar, blev den 42-årige standset i sin bil, i Brabrand ved Aarhus. Han var ikke alene i bilen, på passagersædet sad en 46-årig mand. Betjentene blev mistænkelige da de kunne se et koben stikke ud under det ene sæde - de besluttede sig derfor for at ransage bilen. 

Sammen med kobenet fandt betjentene også en seddel, med syv private adresser i Aarhus. Ud for hver adresse på sedlen, var der desuden noteret navn og antal på forskellige designermøbler - som eksempelvis, “æg i lys læder” og “2 x hvid kogle”. Udover koben og liste, lå der også lommelygter, arbejdshandsker og en vinkelsliber i bilen. 

 

 

Fandt adresserne i salgsannoncer

Ved nærmere efterforskning viste det sig, at alle adresserne på listen, var huse som var til salg. I salgsannoncerne var der billeder af de designermøbler, som var skrevet på listen. 

 ”Der er en række ting, der viser, at sedlen reelt var en indbrudsliste med huse, de to mænd ville have brudt ind i, hvis politiet ikke havde stoppet dem, ”, siger anklager Steffen Andersen.

 I den 42-åriges hjem, fandt politiet tyvekoster fra tidligere indbrud, og efterforskerne kunne herefter kæde ham sammen med yderligere 3 indbrud, begået i private hjem, hvor der var stjålet designermøbler. Det var disse tre indbrud, samt de syv forsøg på indbrud fra listen, som han blev dømt for i retten.

Den 46-årige mandlige passagers dom er endnu ikke afgjort.