Her er det blevet endnu tryggere at bo

Foto: Shutterstock.com

Nyligt offentliggjorte tal fra Rigspolitiet, fortæller at det nu er blevet endnu tryggere at bo i Syd- og Sønderjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller at antallet af indbrud i 2019 dalede med hele 17,9 procent, målt i forhold til det forhenværende år 2018. 

Når der ses på de helt konkrete antal indbrud i politikredsen, lå tallet på 4.592 i 2018 og på 3.771 i 2019. Det betyder at der var et fald på 821 indbrud. Nedgangen i disse tal omfatter indbrud i private hjem, virksomheder, samt sommerhuse og kolonihavehuse. 

 

 

Indbrud højt prioriteret  

Politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi peger på, at der er mere end én årsag til den positive udvikling. 

 “Dels er kriminaliteten generelt dalet de seneste år. Og den udvikling har også smittet  af på antallet af indbrud i perioden. Dels har Syd- og Sønderjyllands politi også prioriteret indsatsen mod indbrud meget højt”, understreger Kaj Nielsen

Han fortæller også at indsatsen mod indbrud har været bredt forankret. Der bl.a. været patruljer med særligt fokus på udsatte områder for indbrudskriminalitet og en stor efterforskningsmæssig indsats, hvor politikredsen har haft særligt fokus på området. 

 Derudover har der været en række forebyggende tiltag, i form af gode råd til Syd- og Sønderjyllands borgere, som eksempelvis etablering af nabohjælp.