Nabostridigheder eskalerede: Vold og dødstrusler i den lokale Fakta

Shutterstock.com

Godt naboskab er ikke en selvfølge - for to naboer i Hillerød blev stemningen så anspændt, at en 48-årig mand overfaldt sin 70-årige nabo i den lokale Fakta.

Den voldsomme episode udspillede sig tilbage i Marts, hvor de to naboer ved middagstid, tilfældigvis begge handlede i Fakta, skriver Sn.dk.

Den 48-årige mand blev så provokeret af at hans 70-årige nabo smilede til ham, at han skubbede til sin ældre nabo flere gange - den ene af gangene så hårdt, at han slog hovedet ind i et køleskab. Derudover blev den ældre mand også tildelt flere knytnæveslag og den 48-årige råbte flere gange under episoden at han ville slå den ældre mand ihjel.

Den 48-årige stoppede først med at slå, da en af de ansatte i Fakta råbte at de havde tilkaldt politiet. 

Han forklarede at han inden sin tur i Fakta på Frederiksværksgade i Hillerød, havde drukket halvanden flaske hvidvin og indtaget morfin, hvorefter at han så stødte på sin 70-årige nabo. Her blev han så provokeret af at den 70-årige nabo smilte til ham, at det slog klik for ham og at han derfor overfaldte sin ældre nabo.

Den ældre nabo skulle ifølge den 48-årige, have både chikaneret og bagtalt den 48-årige, samt at have forsøgt at få ham smidt ud af hans bolig og dermed forsøgt at gøre ham hjemløs.

Den 70-årige forklarer at han fik øje på den 48-årige i butikken, og derfor ville han skynde sig at lægge sine varer op på kassebåndet - men han nåede ikke længere før at han blev overfaldet.

Han fortæller også at den 48-årige tidligere har truet ham på livet og ihjel og med at sparke hans dør ind.

De 70-årige fik en stor blodansamling i ansigtet og slået to tænder løse, i forbindelse med overfaldet. Videoovervågning og personalet i butikken, understøtter hans forklaring af episoden.

Den 48-årige mand er nu blevet idømt 40 dages fængsel, for overfaldet på sin nabo. Retten så ikke grundlag for kun at gøre fængselsstraffen betinget, da den 48-årige tyede til vold uden nogen konkret anledning, samt at han slog og skubbede naboen hårdt flere gange. 

Derudover har en lovændring pr. 1 Januar 2020, lagt op til at retten skal begrænse brugen af betingede domme i voldssager, særligt når det er mod ældre personer.