Her kommer der tæt trafik: Sådan undgår du kø

Shutterstock.com

Mandag den 15. Juni, åbner Danmark igen grænserne for turister fra blandt andet Tyskland, Norge og Island. Det betyder at der inden længe vil være tæt trafik ved de danske grænseovergange.

I dag åbner Danmark op for at turister fra Tyskland, Norge og Island, kan komme til Danmark. Derfor forventer politiet at der kommer til at være tæt trafik og kødannelse, ved de danske grænseovergange. Derfor er det nu bestemt at der åbnes for yderligere to grænseovergange, så trafikken kan det deles . Der er tale om grænseovergangen ved Padborg, som vil være åben mellem 07.00 og 23.00, samt grænseovergangen i Pebersmark, som vil være åben mellem kl.07.00 og 19.00.

Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller at kontrollen af om de indrejsende ved grænserne opfylder betingelserne for indrejse i Danmark, kan ændres til at foregå som stikprøver, hvis politiet i nogle tilfælde skønner at den trafikale belastning er for massiv. 

Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd-og Sønderjyllands Politi fortæller: 

"Vores fokus er lige nu på at få trafikken afviklet på en måde, så det giver så få gener for de rejsende ind i Danmark som muligt. Det gælder både godstransport, danskere på vej hjem, beboere i grænselandet og turister. Derfor har vi nu åbnet i alt fem grænseovergange fra mandag morgen, men trafikanterne må fortsat indstille sig på, at der kan opstå kødannelser. Udenlandske turister skal fortsat kunne dokumentere, at de har booket seks overnatninger i Danmark, og de vil som udgangspunkt blive mødt med et krav om at fremvise denne dokumentation. Vi beder dem derfor have den klar."

Derudover opfordrer politiet folk der kommer sydfra og skal ind i Danmark, til at stadig væbne sig med tålmodighed, køre i god tid og fortsat følge godt med i trafikmeldingerne. Derudover opfordrer de til at køre uden for myldretiden.