Elev forsøgt voldtaget af medstuderende: ”Snak sammen og kom tilbage i skole”

Foto: Shutterstock

Det er blevet rapporteret, at en elev har anmeldt en medstuderende for voldtægtsforsøg på en studietur.

Hun mener, at gymnasiet har været dybt uprofessionelle i deres håndtering af sagen. 

Det skriver EB.dk, der bringer historien. 

Pigen, som ikke ønsker at stå frem med sin identitet, var mildest talt rystet, da hun hørte rektorens handlingsplan. Hun var to dage tidligere gået til sine lærere, for at fortælle, at hun var blevet forsøgt voldtaget af en klassekammerat. 

Skolen kaldte ind til et møde, hvor de sagde, at de to parter blot skulle snakke episoden igennem, så de kunne møde ind på skolen mandag morgen. 

Hun mener, at det er underligt og ufølsomt. Hun har derfor ikke været i klassen siden, og gymnasiets håndtering af sagen har efterladt hende og hendes far målløse.

De har taget sagen videre til Østjyllands Politi. De er i gang med at efterforske sagen.

De har sigtet én person i sagen, men de kan ikke komme med yderligere oplysninger om personen, da drengen er blevet beskyttet af navneforbud. 

Mødet blev optaget

Der var en gensidig enighed om, at mødet skulle optages, og pigen har delt et snært af samtalen med Ekstra Bladet. 

Rektoren var også til stede, da hun mente, at det var vigtigt at lære om, hvordan man håndterer sager som denne, der omhandler krænkelser. 

Pigen blev bedt om at genfortælle episoden, som hun husker det, hvorefter rektoren præsenterede sin plan.

Rektoren sagde, at de ønskede, at de begge kunne vende tilbage til skolen mandag og eventuelt få snakket episoden igennem sammen med en psykolog eller selv. 

Hun kan ikke forstå, hvordan det ikke er en bortvisningssag de har på hænderne, eller hvorfor de ikke bliver bedt om at blive væk, mens de undersøger sagen. Hun fastholder dig sin tro om, at rektoren tager sagen meget seriøst. 

Ekstra Bladethar prøvet at række ud til rektoren, men uden held.