12-årig overfaldet: Voldsvideo delt på sociale medier

Foto: Shutterstock

En ubehagelig sag er landet på bordet hos lokalpolitiet i Hjørring.

Det er Nordjyllands Politi ved lokalpolitiet i Hjørring, som lige nu efterforsker en sag om et overfald på en kun 12-årig dreng - samt en video af overfaldet som efterfølgende er blevet spredt på de sociale medier. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Overfaldet fandt sted søndag den 27 september, omkring Højene Skole. 

Vicepolitiinspektør Sune Myrup ved lokalpolitiet i Hjørring, oplyser at der er tale om en grov sag. Den 12-årige dreng som også er fra lokalområdet blev væltet omkuld og efterfølgende tildelt både slag og spark - samtidig med at overfaldet blev optaget på video på flere mobiltelefoner.

Flere unge under 18 år stod bag overfaldet på den 12-årige dreng. 

Politiet indledte straks efterforskningen af sagen - og hurtigt kunne de konstatere at videoen af overfaldet, var blevet delt flere gange på de sociale medier.

“Vi har indtil videre haft tre personer på henholdsvis 12, 14 og 15 år til afhøring her på politistationen i Hjørring sammen med deres forældre og SSP medarbejderne fra Hjørring Kommune.” Oplyser vicepolitiinspektøren.

Han kan desuden også bekræfte at videoen er blevet delt på det sociale medie Snapchat - og dette efterforskes massivt.

Snak med dit barn

”Det er efter vores vurdering strafbart efter straffelovens § 264 d at dele sådan en video – det er det af hensynet til, at offeret ikke skal krænkes yderligere. Den deling skal stoppes.” Understreger han.

En person er på nuværende tidspunkt sigtet for at dele videoen. Men politiet efterforsker fortsat det digitale spor i forhold til, hvem og hvor mange der har delt videoen. Vicepolitiinspektøren oplyser også at har man delt videoen, så må man påregne at blive sigtet. 

Politiet ved at videoen på nuværende tidspunkt florerer blandt unge mennesker på bl.a. Bagterp og Højene skole. 

Derfor har kommunens SSP-medarbejdere allerede været ude på begge skoler for at advare eleverne mod at dele denne video, hvis man modtager - ligesom at der er skrevet ud til alle forældrene via Aula. 

”Det er vigtigt, at man som forælder tager en snak med sit barn om de sociale medier og specielt om denne aktuelle video, så børnene er helt klar over, at de ikke skal dele videoen, hvis de modtager den – for de risikerer en sigtelse for at overtræde straffelovens § 264 d, hvis de deler den”, advarer Sune Myrup.