Efter fund af død måge: Nu advarer politiet

Foto: Shutterstock

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har nu indledt en efterforskning.

Nu advarer politiet om, at der kan være efterladt giftstoffer i fødevarer omkring Blegkilde Alle i Aalborg.

Baggrunden for advarslen er, at Fødevarestyrelsen i weekenden anmeldte, at der på Blegkilde Alle i Aalborg var fundet en død måge med en forgiftet cocktailpølse i munden, hvilket fik Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi til at indlede en efterforskning af sagens nærmere omstændigheder. Fødevarestyrelsen mistænker, at der er tale om stoffet Carbofuran, som er et kraftigt giftstof, der tidligere blev brugt til bekæmpelse af skadedyr, men som for år tilbage blev forbudt i Danmark.  

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Nordjyllands Politi vil gerne advare borgere – børn og voksne – der måtte opholde sig i området, mod at komme i nærheden af fødevarer, der findes efterladt, og som kan indeholde stoffet. Man skal ligeledes, oplyser lederen af Dyrevelfærdssektionen, politikommissær Henrik Jensen, være opmærksom på husdyr, som kommer i nærheden af efterladte fødevarer. Stoffet er giftigt ved indånding, berøring og indtagelse.   

 

Bekymret for om der er flere 

”Jeg kan godt være bekymret for, at der kan være efterladt flere fødevarer, der kan være farlige for både mennesker og dyr omkring Blegkilde Alle – og jeg finder det forkasteligt, hvis man ved en bevidst handling har efterladt giftstof i fødevarer i det offentlige rum på den her måde,” siger politikommissær Henrik Jensen, der opfordrer til, at man tager en snak med sine børn, så de ikke samler efterladte fødevarer op.  

Politikommissæren understreger, at Nordjyllands Politi ser med stor alvor på sagen, og man har fået den afdøde måge sendt til undersøgelse for at få konstateret præcist, hvilke stof der er tale om, ligesom tekniske undersøgelser skal give mulige spor i sagen.  

”Hvis man som borger finder fødevarer i området, f.eks. cocktailpølser og lignende, der kan være forgiftet, så skal man lade være med at røre ved det – man skal ringe til os på 114,” siger Henrik Jensen.

Politiet har ingen yderligere informationer i sagen på nuværende tidspunkt.