Dømt for racisme: Uddelte “asylspray”

Foto: Kim Matthäi Leland

Tre mænd har modtaget bødestraffe, efter at have uddelt hårspray med teksten “asylspray”

Det var som en del af det indvandrerkritiske “Danskernes Parti, at mændene den 24. september i 2016, på gaden i Haderslev uddelte sprayflasker med teksten “asylspray” påtrykt, skriver TV2.

Mændene anbefalede modtagerne af de uddelte sprayflasker med hårlak, at bruge dem i selvforsvar mod asylansøgere. Den opfordring medførte tiltaler for overtrædelse af våbenloven, da det var med hensigt på at dem som var i besiddelse af sprayflasken, skulle bruge den i selvforsvar.

 

 

Dommen faldt i Vestre Landsret. Det var hovedsageligt en stadfæstelse af dommen, som retten Sønderborg nåede frem til for to år siden. De tre mænd idømmes også 15 dagbøder a 500 kroner hver, ligesom de dømmes for racisme. De frikendes dog for at have brudt våbenloven.

Ligesom i byretten idømmes hver af mændene 15 dagbøder a 500 kroner. De dømmes for racisme, men landsretten frifinder dem for at have brudt våbenloven ved at være i besiddelse af hårlakken med henblik på selvforsvar.

Det var som del af det indvandrerkritiske Danskernes Parti, at mændene uddelte sprayflasker til forbipasserende. Uddelingen skete sammen med daværende partileder Daniel Stokholm - tidligere Daniel Carlsen.

Daniel Stockholm foretog desuden endnu en uddeling af “asylspray” fem dage senere, på gaden i Thisted. Han blev i byretten også idømt 30 dages betinget fængsel, samt brud på våbenloven ved at have været i besiddelse af hårlakken med henblik på selvforsvar, samt for at udbrede progaganda.