Politiet med skarp advarsel: Her lemper vi ikke

Nu advarer politiet de mange danskere, som er blevet glade over de seneste dages nyheder. Foto: Shutterstock

Tirsdag kommer politiet med en advarsel til alle borgere.

Fra og med mandag den 8. juni 2020 er forsamlingsforbuddet ændret, således at man nu må være 50 personer samlet fremfor 10 personer. Dette betyder dog ikke, at man skal lempe på ansvarligheden. 

Så klart er budskabet fra Fyns Politi, der sender en besked til borgere i alle kringelkroge af det lille land. 

I takt med 3. fase af samfundets gradvise genåbning og forsamlingsforbuddets ændring fra 10 til 50 personer, stilles der igen et øget krav til, at alle borgere udviser ansvarlighed og tænker over at bevare en hensigtsmæssig adfærd i hverdagen, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

Følg disse råd

Politidirektøren fra Fyns Politi slår fast, at selvom forbuddet lempes og solen skinner, så er det ikke nu, at borgerne skal begynde at slække. 

”Uansvarligheden må ikke stige i takt med euforien over, at forsamlingsforbuddet går fra 10 til 50 personer. Der er ikke lempet på hverken kravet om afstand eller den gode hygiejne, og det skal vi huske, når vi nu kan mødes flere mennesker,” udtaler politidirektør Arne Gram.

Fyns Politi tryghedspatruljerer derfor stadig på gaden, ved parker, strande, indkøbscentre, og der hvor fynboerne generelt mødes.