Politi: Her er skærpet strafzone nødvendigt

Foto: Østjyllands Politi

På baggrund af de seneste dages uroligheder med ildspåsættelser, stenkast og hærværk i Gellerupparken ved Aarhus, finder politiet det nødvendigt at indføre en skærpet strafzone i området omkring Gellerupparken.

Siden en i demonstration tæt på Gellerupparken i fredags endte på dramatisk vis, da en mand under demonstrationen truede med kniv og herefter blev skudt i benet af politiet, har der været uroligheder i Gellerup-området. 

Primært unge mennesker har skabt stor urtyghed for beboerne og borgere i området, da der siden fredag har været en række tilfælde, hvor der er blevet kastet med sten, affyret fyrværkeri og malingbomber mod politiet, der er blevet kastet sten mod bybusser og påsat ild til containere, skraldespande og en enkelt bil.

Derfor har politiet nu indført en skærpet strafzone, fortæller Politiinspektør Martin Løye. 

 ”Vi har nu gennem flere dage set, at en gruppe uromagere påsætter brande og kaster med sten og fyrværkeri og på den måde skaber stor utryghed blandt det store flertal af lovlydige borgere i området. Vi vurderer, at strafzonen kan være et værktøj til at slå ned på de personer, der laver ballade og på den måde skabe ro for alle andre derude, ” fortæller politiinspektøren.

 Den skærpede strafzone gælder fra mandag den 8. juni kl. 22.00 og varer foreløbigt til tirsdag den 16. juni kl.16.00 - dog kan politiet vælge at forlænge perioden, hvis de finder det nødvendigt. Formålet med den skærpede strafzone er at forhindre flere kriminelle handlinger og på den måde genskabe trygheden for beboere og borgere i området. 

 

 

 Dobbelt op på straf 

 Den skærpede strafzone betyder at bestemt kriminalitet i området, som udgangspunkt vil blive fordoblet. Det betyder at utryghedsskabende kriminalitet begået i denne zone - som eksempelvis hærværk, brandstiftelse, vold mod politiet og overtrædelse af våbenloven, i denne periode vil udløse fordoblet straf.

 Zonen dækker det indrammede område som ses på kortet. Området omkranses af Åby Ringvej, Silkebogvej, Edwin Rahrsvej, Hejredalsvej og Røgelvej. 

Det er første gang at Østjyllands Politi benytter sig af at indføre en skærpet strafzone. Politiet håber på at udsigten til en markant højere straf, kan få de kriminelle til at tænke sig ekstra godt om, inden de begiver sig i kast med at skabe uro. 

 “De skal vide, at vi er klar til at tage de nødvendige midler i brug for at få genskabt trygheden i området, ” siger Martin Løye, politiinspektør Østjyllands Politi.

Politiet vil desuden fortsat være ekstra til stede og synlige i området ved det Vestlige Aarhus.