Afsløret af brand - Politiet gør vildt fund

Foto: Shutterstock

Tirsdag morgen har der været brand på en gård på Lolland - branden har nu afsløret noget, som det nok ikke var meningen at politiet skulle se.

Da der i de tidlige morgentimer omkring klokken 05.30 indløb en anmeldelse om en brand på en gård, havde politiet nok ikke regnet med at de ville gøre et stort fund på adressen. 

Det var en trelænget gård i Harpelunde på Lolland som brændte, det fortæller vagtchef Ole Hald fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet tirsdag morgen.

Et overraskende fund

Da politiet undersøger stedet, opdager de at det er et skunklaboratorium som har været skyld i branden. Dyrkningen af skunk kræver nogle varmelamper som trækker en del watt - og for ikke at skulle betale for strømmen i den forbindelse, ser man ofte at det el som bruges trækkes uden om elmåleren. På den måde ‘slipper’ man for at betale for strømmen.

Men disse tricks med el-arbejdet, er ikke altid efter bogen - og derfor kan det risikere at bryde i brand. 

“Vi har før set, at noget af det elarbejde, som bliver udført i forbindelse med et sådant laboratorie, ikke er helt efter bogen. Vi har derfor sendt en sagkyndig til stedet for at fastslå, om det kan være årsagen til branden” fortæller vagtchefen til Ekstra Bladet. 

Skunk ligner marihuana men er stærkere, da det gennemsnitligt indeholder 10-30 % af det virksomme stof tetrahydrocannabinol - også kaldet THC. 

Det høje indhold af THC-opnås ved en forædling af planterne, hvilket kræver de kraftige varmelamper.

Vagtchef Ole Hald kan fortælle at der er en person anholdt. Han er ikke mistænkt i forbindelse med branden, men for at have en forbindelse til skunklaboratoriet.