2-årig udsat for grov mishandling: Mor er ikke altid den bedste i verden

I et helt år, udsatte en mor sin lille dreng for mishandling. Moderens mishandling førte til en lang række unødvendige lægebehandlinger og medicinering.

En 24-årig mor er tiltalt i en forfærdelig sag, om mishandling og vanrøgt af sin egen søn. Den lille dreng blev over et helt år, udsat for en lang række lægebehandlinger og medicinering, som har skadet ham - fordi hans egen mor fandt på sygdomme som hun hævdede at drengen led af, skriver Ekstra Bladet

Politiet mener at moderens beskrivelse af, at sønnen skulle lide af gentagne krampeanfald og urinvejsinfektioner, udelukkende eksisterede i hendes hendes fantasi. 

På baggrund af moderens påstande og mishandling, blev den lille dreng derfor udsat for fejlbehandlinger, sygehusindlæggelser og unødvendig medicinering som resulterede i en række fysiske og psykiske traumer - og ikke mindst smerter for den 2-årige dreng.

Mishandlingen af drengen skete fra 1. juni 2018, og frem til kvinden blev anholdt 3. juni 2019. Mishandlingen foregik på kvindens bopæl i Juelsminde og Middelfart, hvor moderen gentagende gange har været i kontakt med praktiserende læger, lægevagter og sygehuse i både Odense, Kolding og Aarhus. Her 

Den 24-årige mor løj for lægerne, og fortalte dem at hendes lille dreng havde krampeanfald. Derfor har drengen både været indlagt og fået medicin som han slet ikke behøvede. Hun bildte også lægerne ind at drengen havde en urinvejsinfektion og blod i urinen, hvor hun for at understøtte sin egen løgn, afleverede ældre inficerede urinprøver ved undersøgelsen.

Den 2-årige dreng blev indlagt på Aarhus Universitetshospital fik han pludselig blodforgiftning og septisk chok - også dette stod moderen bag. Hun havde havde nemlig sprøjtet inficeret urin direkte ind i sønnens blod, via et Venflon som lægerne havde lagt.

 

 

Anklagerne mod den 24-årige mor er mange

Hun er bl.a. tiltalt for:

Ved mindst 15 tilfælde at have fejlinformeret lægefagligt personale, om at sønnen skulle have haft behandlingskrævende krampeanfald. Som derfor udløste anfaldsforebyggende medicinering og medførte bl.a. øget træthed, påvirket appetit, usikker gang og forsinket udvikling hos sønnen.

Gentagne gange have bildt lægerne ind at sønnen led af urinvejsinfektioner og at han havde urin i blodet. Det var bl.a. her kvinden flere gange afleverede gamle inficerede urinprøver til lægerne, som derfor har udskrevet medicin til drengen som gav en lang række bivirkninger som eksempelvis kvalme, mangel på hvide blodlegemer, allergiske reaktioner og opkastninger.

At have ødelagt Venflons og PICC-lines i forbindelse med drengens behandling på sygehuset, hvilket har medført at disse blev uvirksomme for drengens behandling. Dette medførte smerte, psykiske og følelsesmæssige traumer, blodforgiftning og endte med at sende drengen i fuld bedøvelse.

Derudover har moderen også gjort anlagte topkatetre uvirksomme og dermed udsat drengen for risikoen for at der kunne forekomme udsivning af urin til mavehulen og dermed nye infektioner. Desuden sprøjtede hun flere gange inficeret urin ind i drengen, som medførte blodforgiftning, septisk chok og høj feber.

Hun stilles for Retten torsdag, ved Retten i Odense. 

Münchausen by proxy?

Münchausen by proxy er et fænomen hvor oftest mødre, fremprovokerer sygdomme hos sine børn. På den måde opnår moderen en psykologisk tilfredsstillelse og opmærksomhed fra omgivelserne, når barnet eksempelvis indlægges på et hospital.

Moderen har været mentalundersøgt og Retslægerådet har udtalt sig i sagen, men anklagemyndigheden nedlægger påstand om almindelig straf. Så det betyder, at hun ikke er fundet sindssyg eller at der anbefales andre foranstaltninger end fængsel.

Anklager Marie Blomsterberg ønsker ikke forud for retssagen at udtale sig om, hvorvidt den tiltalte mor eventuelt lider af fænomenet ’Münchausen by proxy.

Dommens forventes afsagt den 25. juni