Sygeplejerske anklaget for drab på otte babyer

Foto: Shutterstock

Tirsdag blev den 30-årige sygeplejerske anholdt.

Lucy Letby var sygeplejerske på Countess of Chester Hospital i byen Chester, i det nordlige England. Det er på neonatalafdelingen, hvor hun arbejdede, at hun angiveligt har slået otte spædbørn ihjel. Det skriver Metro.

Udover at have taget livet af de otte babyer, er hun også anklaget for, at have forsøgt at tage livet af 10 andre spædbørn på afdelingen. Drabene fandt sted i perioden juni 2015 til juni 2016. 

Langt flere dødsfald

Politiet påbegyndte undersøgelsen, da der skete en række mystiske dødsfald blandt børnene på neonatalafdelingen - som er en afdeling hvor, at for tidligt fødte børn bliver indlagt. 

Årsagen til mistanken om at noget var galt fat, opstod da der var sket intet mindre end 15 dødsfald af spædbørn, på en to-årig periode. Faktisk var det 10 procent flere dødsfald, end normalt og derfor blev der igangsat en undersøgelse. Efterforskningen blev skudt i gang i 2017 og faktisk allerede i 2018, blev den 30-årige sygeplejerske anholdt. Men hun blev løsladt igen.

Det er ikke oplyst hvordan hun tog livet af spædbørnene på afdelingen.

Tirsdag blev hun endnu en gang anholdt, og hun er nu anklaget for de forfærdelige forbrydelser. Hun skal i retten i dag, torsdag den 12 november.