Bizart: Risikerer 1,5 års fængsel for at stjæle sin egen chokolade

Foto: Shutterstock

Man må håbe, at den smagte godt.

En 32-årig mand risikerer nu op til 1,5 års fængsel, efter at han besluttede sig for at hente sin chokolade. Manden havde mandag været på besøg hos en bekendt - en kvinde som han ifølge politiet havde haft et udestående gældsforhold med, men som var afklaret. Det skriver TV 2 ØST.

Manden havde tilsyneladende haft en plade chokolade med, da han besøgte kvinden og den glemte han i lejligheden. Da den søde tand meldte sig senere på dagen, satte manden derfor kursen mod lejligheden, for at hente sin chokolade. 

Koste hvad det vil

Da han ankom til stedet ringede han til kvinden, som ikke længere var hjemme - men det tog manden ikke for gode varer og troede hende ikke. Han fortsatte derfor målrettet sin plan om at hente chokoladen - også selvom, at det betød han måtte bryde ind for at få den. 

Politikommissær Bo von Würden fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi fortæller, at kvinden kontaktede dem da hun kom hjem. Da hun vendte retur til lejligheden, kunne hun nemlig se at der havde været indbrud. Derfor meldte hun det til politiet kl.18.37 mandag aften.

Da politiet ankom til lejligheden på Stubbekøbingvej i Nykøbing Falster, behøvede de ikke at sætte den store jagt i gang. Gerningsmanden befandt sig nemlig inde i lejligheden sammen med kvinden. 

Begge parter kunne i øvrigt oplyse, at der var fuld enighed om, at chokoladen tilhørte manden. Han er nu sigtet for indbrud.

“Nu kan man diskutere, om det er indbrud eller husfredskrænkelse. Det er en juridisk vurdering, som anklagemyndigheden skal tage stilling til.” Lyder det fra politikommissæren - som i øvrigt understreger, at man ikke må bryde ind, selvom det er for at få sin egen chokolade. 

Vurderes det, at det er indbrud, er strafferammen op til 1,5 års fængsel, mens det for husfredskrænkelse er op til seks måneder.

Det er ikke blevet oplyst, hvilken chokolade der var tale om.