Politiet arresterer gravid kvinde efter Facebook-opslag

Den 28-årige mor blev arresteret i sit eget hjem foran hendes to børn. Foto: Privatfoto

Den gravide kvinde blev arresteret for øjnene af hendes to børn.

En gravid kvinde er blevet arresteret i sit eget hjem på grund af et Facebook-indlæg. Zoe Lee Buhler blevet arresteret for øjnene af sine to andre børn, kort tid før hun skulle til en ultralydsundersøgelse af sit kommende tredje barn. Kort før hun skulle ud af døren, bankede det pludseligt på døren til familiens hjem i forstaden Miners Rest, der ligger uden for byen Ballarat og nordvest for den australske storby Melbourne.

Til moderens store chok, så stod der flere politibetjente uden for døren, der gerne ville ind og undersøge hendes hjem. Samtidig begyndte en af de politiets ansatte at forklare den unge mor om hendes rettigheder, når hun bliver arresteret. Det skriver den engelske avis The Daily Mail.  

Arresteret i pyjamas

Politiet fortalte hende, at hun skulle arresteres og med på stationen. Ifølge de fremmødte betjente havde hun ansporet til anti coronaprotester ved et Facebook opslag. Melbourne - og området omkring - er i øjeblikket hårdt ramt af coronavirussen, og politiet kunne fortælle Zoe Buhler, at de mente hun havde været ansporet andre til at bryde det såkaldte lockdown, der skal sørge for at smitten ikke spreder sig. De mente, at den 28-årige mod havde tilskyndet til civil ulydighed med et opslag på Facebook. 

Det overraskede den unge mor.

"Undskyld mig, tilskyndelse til hvad? Jeg står her i min pyjamas sammen med mine to børn er her. Jeg skal til ultralyd om en time, fordi jeg er gravid," fik Zoe sagt i forvirriingen, fortæller The Daily Mail. 

Dette foto blev taget under arrestationen. Foto: Privatfoto

 

Ingen kære mor

Politiet fortalte efterfølgende moderen, at det var et opslag på en Facebook-side, der var skyld i alt dramatikken. Weekenden før anholdelsen, haved Zoe Buhler skrevet et opslag på en side, der hedder Freedom Day Baalarat. Her skrev den 28-årige: "Enhver fra Ballarat, vær venlig at deltage i vores kamp for frihed og menneskerettigheder!"

Samtidig inkluderede hun et link til en demonstration, der ville finde sted dagen efter. Det er ifølge politiet en overtrædelse af de gældende coronarestriktioner. 

Zoe Buhler var ulykkelig over dette punkt og græd så meget, at hun næppe kunne fortælle officerer, at hun 'ikke var klar over, at hun' gjorde noget galt 'med at lave onlinebegivenheden. James Timmins, hendes kæreste, forsøgte at mægle, mens han vuggede deres spædbarn i sine arme.

Der var dog ingen kære mor. Zoe Lee Buhler blev taget med på stationen. Hun er nu anklaget men løsladt mod kauktion, indtil hun skal for retten i Ballarat Magistrates Court 25. januar næste år 

Her er den Facebook-begivenhed, der er årsag til alt balladen. Foto: Privatfoto