Mor var nervøs for søn: Pludseligt ringer ukendt mand fra drengens telefon

Foto: Rigspolitiet

Flere ukendte gerningsmænd afpressede en mor og hendes søn.

Onsdag kl. 18.40 ringede en 41-årig kvinde fra Tilst til sin søn, der ikke var kommet hjem til aftalt tid.

Da sønnen besvarede opkaldet var han tydeligt ked af det, hvorefter en ukendt mandsstemme overtog samtalen og sagde, at kvindes søn havde lavet en bule i bilen, og han ville nu have hende til at betale 5000 kroner. Det endte med at kvinden overførte nogle penge til manden via MobilePay, hvorefter drengen kom løbende hjem. Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten torsdag. 

Tvang ham med sig

Kvindens 15-årige søn har forklaret til politiet, at han var på vej hjem ad Torstilgårdsvej i Tilst, da han bemærkede en blå personbil, der var på vej ud fra parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset ved nr. 86-90, hvor han gik, hvorefter han begyndte at løbe over vejen til p-pladsen. Passageren i den blå bil steg ud og løb efter ham og spurgte ”hvad har du gang i?”

Kort efter kom også føreren af bilen ud og bad med det samme om 5000 kr., fordi han mente den 15-årige havde lavet en bule i hans bil.

De to mænd truede herefter den 15-årige til at gå med hen til et garageanlæg, hvor de tog hans taske og hans telefon, hvorefter de bad ham ringe til hans mor, så hun kunne betale de 5000 kroner. Da pengene var blevet overført fik den 15-årige besked på at gå i modsatte retning af de to personer, hvorefter han løb hjem.

Tattoveret og med solbriller

Østjyllands Politi har udsendt et signalement af de to gerningsmænd, så de kan komme forbi politigården til en snak. Signalementet er baseret på forklaringer fra den 15-årige. Han beskriver de to personer som:

  • Mænd
  • Mellemøstlige af udseende
  • 20-30 år gamle
  • Almindelig af bygning
  • Den ene bar solbriller, den anden havde en tatovering på den ene arm
  • De kørte i en blå personbil

Østjyllands Politi efterforsker sagen og er i gang med at finde frem til, hvem der har modtaget pengene. Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set de to mænd og drengen i området ved Torstilgårdsvej i Tilst onsdag aften ved 18.30-tiden.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.