Modbydeligt dobbeltdrab: Gerningsmanden var drabschefens nabo

Shutterstock.com

En modbydelig mordsag har i 16 år, plaget det svenske politi. Da morderen blev afsløret, dukkede en uhyggelige kendsgerning op - nemlig at han havde været drabschefens nabo.

Det brutale knivdrab på den kun 8-årige Mohamad Ammouri og den 56-årige lærerinde Anna-Lena Svensson en oktoberdag i 2004, rystede hele Sverige. De to blev dræbt på åben gade i et boligområde, i det centrale Linköping i det sydlige Sverige, skriver B.T.

Det var den lille dreng som først på koldblodigstevis blev stukket ihjel, hvorefter det blev lærerindens tur. Mordene har været én af de største mordgåder i Sverige, og politiet har siden 2004 ledt efter gerningsmanden, som de mente havde begået drabene i en blodrus. 

Det var politimand Nils Ahlberg, der dengang tilbage i 2004 blev sat på drabssagen. I dag er han pensioneret, men det betyder ikke han har glemt sagen. I denne uge lykkedes det endelig politiet at få anholdt dobbeltmorderen for de to færdelige drab, han viste sig at være en lokal mand med navnet Daniel Nyqvist. Han har tilstået at have begået de to mord i en blodrus, da han var blot 21 år gammel.

Uhyggeligt sammentræf

Opklaringen af sagen, viste et hårrejsende sammentræf - det viste sig nemlig at Daniel Nyqvist siden 2009, har boet i en lejlighed i en stor etageejendom, som ligger ganske nær den tidligere drabschefs hus. Drabschefen Nils Ahlberg kan ikke huske at han nogensinde skulle være stødt på ham i nabolaget, men udtaler til det svenske medie Expressen - “Det er et utroligt sammentræf. Det var mærkeligt, at han boede så tæt på og at vi har ledt efter ham i så mange år”. Han mener dog også at morderen har været klar over hvem Nils var, selvom det ikke var gengældt. 

Det tog kun Daniel 38 sekunder, at tage de to uskyldige ofres liv, skriver B.T. Daniel flygtede efterfølgende fra stedet, men smed under flugten kniven som var brugt til drabet. Det var på den at politiet fandt DNA-spor, som først 16 år senere gav et gennembrud i sagen, da polititet sidste år fik adgang til nye arkivoplysninger. 

Den 8-årige Mohamads far Hassan Ammouris, udtalte tidligere på ugen i forbindelse politiets anholdelse af gerningsmanden

“Vi er samlet herhjemme. Det er en stor dag for os. Det er retfærdighedens dag,« siger han til avisen og fortsætter: »Vi har hele tiden troet på, at den dag ville komme. En dag, som giver os sandheden om morderen, som berøvede vores søn livet.«

Der er endnu ingen oplysninger omkring hvornår retssagen mod Daniel Nyqvist begynder.