Katten Per udsat for grov behandling: Nu meldes det til politiet

Per blev fundet på taget af en Føtex. Foto: Dyrenes Beskyttelse

En rigtig grov dyreværnssag kan være under opsejling i Danmark, fortæller Dyrenes Beskyttelse mandag.

I starten af februar fik en mand sig et stort chok. Manden havde opdaget, at der sad en kat på et tag ved en Føtex. Katten gemte sig ved nogle metalbure, men ville alligevel gerne komme ud og snakke lidt da manden kaldte på den.

Da katten kom ned, fik han dog et chok, da han opdagede at det så ud som om den havde fået klippet begge sine ører af.

Manden skyndte sig at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 som straks sendte en kredsformand ud for at hjælpe katten. Katten var sød og ville gerne snakke og det var derfor nemt at få fange katten, så den kunne komme til Roskilde Internat og få behandlet sine sår.

Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

Indlagt

Den sorte kat har fået navnet Per.

Per blev som det første undersøgt af en dyrlæge, som kunne konstatere, at det var et stykke tid siden han havde mistet sine ører. Sårene på ørerspidserne var ikke nye og Per havde derfor gået i et stykke tid.

"Vi startede med at sætte ham på en antibiotikakur, så der ikke gik yderligere infektion i sårene på ørerne. Vi fik den tanke at Pers ører er blevet klippet af, da sårsnittet ikke ligner noget vi nogensinde har set ved et uheld. En kat har korte ører og de sidder sjældent fast i noget samtidigt. Samtidig hælder snittet en smule indad på begge ører, på en måde der igen leder tanken væk fra et uheld. Og det er heller ikke en frostskade. Vi kan selvfølgelig ikke sige med sikkerhed hvad der er sket, men vi frygter at nogen har klippet Pers ører af," fortælle Rikke Agner Jørgensen, Internatleder på Roskilde internat.

En kærlig fyr

Per er nu indlagt indtil han er kommet sig. Han var tynd og sulten da han kom til Roskilde Internat, men med personalets pleje håber vi på at han kan komme sig over sine skader. Hvis det sker bliver Per sat til adoption via internatets hjemmeside.

I den korte tid Per har været på Roskilde Internat, har han virkelig taget internatets medarbejdere med storm.

"Per er den sødeste kat. Han tager bare alt i stiv pote og han er så kærlig og rar. Når vi kommer ind i sygeafdelingen, begynder han straks at snakker med os, formentlig i et forsøg på at lokke en godbid ud af os. Per er både tillidsfuld og kælen og vi ved derfor han har været i menneskehænder på et tidspunkt, Desværre er Per en af de katte der hverken er chippet eller øremærket, så vi har ikke kunne finde hans ejer. Per har været fremlyst, men uden held," fortæller Rikke Agner Jørgensen.

Sagen om Per er nu meldt til politiet.

Rikke Agner Jørgensen understreger at hvis Pers ører viser sig at være klippet af, er der er tale om en særdeles grov dyreværnssag. Heldigvis blev Per fundet så han kunne få behandlet sine skader. På Roskilde Internat krydser alle fingre for at Per kommer sig så han kan blive adopteret ud i et kærligt hjem. For det har Per fortjent.