Hundelufter hører svagt råb om hjælp: Gør grusom opdagelse

Foto: Shutterstock

Da Ina var ude at lufte sin hund gjorde hun en opdagelse, som hun aldrig glemmer.

Om formiddagen lørdag den 30. januar 2021 var 51-årige Ina Ritter, som så mange gange før, ude for at lufte sin hund i Hadsund.

Tilfældigt passerede hun en nærliggende adresse, hvor der var udbrudt brand i en garage. Ina hørte et svagt råb om hjælp, hvilket fik hende til at gå frem mod stedet.

Hun bemærkede på stedet en hjælpeløs mand, der lå med overkroppen inde i et værksted, hvor branden var kraftigst, og med underkroppen ude i garagen – tilsyneladende var han ude af stand til selv at redde sig væk fra de buldrende flammer, der allerede havde fået fat i ham.

Ina greb derfor den brandlidte under skuldrene, trak ham ud af garagen og væk fra ilden. 

Kort efter ankom politi og brandvæsen, hvorpå branden blev slukket, ligesom en ambulance blev tilkaldt til assistance for den brandlidte.   

Det er Nordjylland Politis vurdering, at hvis ikke Ina Ritter omgående havde grebet ind, så ville manden være omkommet i løbet af meget kort tid, fortæller politikredsen i en pressemeddelelse. 

Modtog påskønnelse 

Og derfor overrakte lederen af Patruljecenter Himmerland, vicepolitiinspektør Poul Severinsen sammen med politiassistent Peter Siwertsen, der var ’første vogn på stedet’ en såkaldt påskønnelse til den modige borger. Det foregik i mandags, d. 8. februar 2021.

Og af hensyn til corona-situationen var der tale om en ganske lille højtidelighed foran politistationen i Hobro, hvor vicepolitiinspektøren holdt en kort tale og benyttede lejligheden til at opsummere begivenheden sådan her: 

”Resolut trådte du til og fik trukket borgeren ud fra flammerne, hvilket ifølge politipersonalet på stedet reddede hans liv.” 

Ina Ritter fik overrakt et beløb på 1000 kr. og en buket blomster som udtryk for vores påskønnelse og anerkendelse for den livreddende indsats.