Forældre skræmt fra vid og sans: Skole frygter voldtægt af elev

Fremover vil politiet være mere tilstede omkring skolen. Foto: Kim Matthai Leland

Fremover vil politiet være endnu mere tilstede ved Fløng Skoie. Det sker efter en besked fra skolens ledelse til forældrene har skabt hed debat.

De seneste dage har en besked fra Fløng Skole til elevernes forældre cirkuleret på sociale medier. Her advares forældrene, fordi piger fra 6.-klasse er blevet antastet af halvvoksne mænd, der tilbyder dem penge for at smide tøjet. Ganske opsigtsvækkende så advarer skolen om, at det kan ende med en voldtægt, hvis der ikke sker noget. 

Beskeden fra skolelledelsen lyder: 

"Vi har adskillige piger, som fortæller om, hvordan de bliver hevet fat i, trukket ind i buskadser, generelt isoleret fra deres venner og gruppen for at få tilbud om penge, hvis de fx viser deres numse/bryster. Mere grelle tilfælde hvor pigerne har skulle vriste sig fri fra de unges greb, samt sparke og råbe om hjælp for at slippe fri fra deres berøringer. Alle pigerne understreger, at de siger ”NEJ” rigtig mange gange, men at det bliver ignoreret fuldstændig og til sidst må de fysisk forsøge at flygte.”

Debatten har raset, og det fører nu til, at Københavns Politi øger patruljeringen omkring skolen. Det fortæller politiet selv fredag middag i en pressemeddelelse. 

"Københavns Vestegns Politi har i en længere tid været i tæt kontakt med Fløng Skole i forbindelse med unge, der tager ophold på skolens område om aftenen og blandt andet drikker alkohol. Derfor har vi været en del i området den sidste tid og havde blandet patruljer på stedet både onsdag og torsdag aften," skriver politiet. 

Tag kontakt til politiet

København Vestegns Politi bekræfter, at de ikke har modtaget anmeldelser om seksuelt krænkende adfærd, som det er blevet beskrevet på blandt andet skolens AULA og de sociale medier. De opfodrer dog på det kraftigste til, at hvis der er unge, der har oplevet seksuelle krænkelser, så skal de straks tage kontakt til politiet. 

"Også i den kommende tid, vil der være en øget patruljering i området ved Fløng Skole, og vi er i et meget tæt samarbejde med Høje-Taastrup Kommune i denne sag," udtaler Københavns Politi