Fanget i færdselskontrollen: "Jeg fandt dem i skraldespanden"

Foto: Kim Matthai Leland

En 53-årig bilist fandt en lidt for kreativ undskyldning frem, da en færdselskontrol tog ham i at køre uden sele.

Et par betjente fra Østjyllands Politi havde kun lige nået at stille klar til færdselskontrol torsdag kl. 8.45 på Silkeborgvej i Åbyhøj, da de opdagede en bilist, som kørte uden sele.

Det fortæller politikredsen selv i døgnrapporten for torsdag. Herefter fik de dirigeret bilen ind til siden og henvendte sig til føreren, som viste sig at være en 53-årig udenlandsk statsborger, som har bopæl i Tyskland.  

Han kunne ikke fremvise et kørekort, og da betjentene undersøgte bilen nærmere, viste det sig, at de nummerplader, der sad på den, var afmeldte. Den 53-årige forklarede, at bilen ikke var indregistreret, og han havde fundet nogle nummerplader i en skraldespand, som han havde sat på i stedet. 

Bilen beslaglægges 

Betjentene fik nu godt gang i bødeappen, hvor de kunne notere sigtelser for: 

  • Kørsel uden sele
  • Kørsel uden medbragt kørekort
  • Manglende registrering af bil
  • Ulovlig omgang med hittegods
  • Manglende lovpligtig forsikring

Den samlede bøde nåede op på 6500 kroner, som den 53-årige blev bedt om at betale med det samme, da han ikke bor i Danmark. Han meddelte, at han ikke kunne betale bøden, og derfor beslaglagde politiet bilen. Den 53-årige må nu enten betale bøden eller finde en alternativ måde at komme tilbage til Tyskland på.