Løs hund jager heste på dansk ø: Rytter brækker flere knogler

Foto: Shutterstock

Politiet vil gerne vide, hvem der ejer hunden

"Hvem ejer hund, der løb efter ryttere ved Nordby?"

Det spørgsmål stiller Syd- og Sønderjyllands Politi efter, at tre ryttere kom til skade, da de blev kastet af hestene. En tysk kvinde brækkede flere knogler.

En løs hund, som løb efter en gruppe ryttere på den nordlige del af Fanø forårsagede mandag, at tre ryttere blev kastet af. To ryttere kom lettere til skade, mens en tysk kvinde på 52 år brækkede flere knogler.

Det får nu politiet til at lede efter hundeejerne, fortæller de

"Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser derfor ejeren af hunden og vidner, der måske kan hjælpe os frem til ejeren af hunden," skriver politiet i en efterlysning, de har sendt på gaden tirsdag midt på eftermiddagen. 

Muligvis et ældre dansk ægtepar

Politiet fortæller, at hunden løb efter rytterne to gange. 

"Ulykken skete kl. ca. 11.05 – altså sidst på formiddagen. Gruppen af ryttere havde været på tur og var på vej tilbage til hestenes opstaldningssted. I et klit- og plantageområde mellem Vangled og Nørrebjergevej nordvest for Nordby blev en brun og hvid jagthunde-lignende hund på størrelse med en korthåret hønsehund luftet uden snor," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, inden de fortsætter: 

"Hunden løb to gange efter gruppen af heste og ryttere. Første gang lykkedes det rytterne at få beroliget deres heste. Anden gang blev tre af rytterne kastet af ved Vangled. Alle rytterne bar fornødent sikkerhedsudstyr, inklusive ridehjelme."

Et vidne mener, at det muligvis var et ældre dansk ægtepar, der luftede hunden. Det kan dog også have været andre. I nærheden af området ligger også en hundeskov, hvor hunde må luftes uden snor.

Hvis man ved noget om hændelsen på Fanø, kan man kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefon 114.