Spiser bag rattet: Det skulle hun aldrig have gjort

Politiet troede først, at kvinden kørte spritkørsel. Foto: Shutterstock

Det kan være fristende at få sig lidt at spise på en lang køretur, men det bør man holde sig fra, fortæller politiet.

Torsdag var en omgang morgenmad skyld i mistanke om spirituskørsel på Holbækmotorvejen ved Holbæk. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi fredag. De var nemlig den politikreds, der blev ringet op af en bekymret borgere, der troede, at en af sine medtrafikanter havde fået sjusser istedet for morgenkaffe. 

Klokken var kun lidt efter 06.00 torsdag morgen, da politiet blev ringet op. En morgenfrisk bilist havde bemærket, at en medtrafikant førte bilen slingrende ad Holbækmotorvejen, hvorfor borgeren mistænkte, at føreren var spirituspåvirket.

Spis ikke bag rattet

Politiet standsede bilen. Det viste sig, at den blev ført af en 25-årig kvinde fra Hørve, der heldigvis ikke var fuld i morgentrafikken. Hun var derimod i gang med at stille sulten, inden torsdagen for alvor gik igang. 

Hun måtte erkende, at bilen muligvis slingrede, idet hun var i færd med at spise morgenmad under kørslen. Politiet påtalte kørslen, og kvinden blev formanet om at koncentrere sig om at køre bil, når hun sad bag rattet og vente med morgenmaden til destinationen var nået.

Hun blev ikke sigtet for forholdet. Ifølge politiets råd bør man afstå fra at spise bag rattet, da det nedsætter koncentrationsevnen. Istedet bør man fokusere på trafikken og køre ind på en parkeringsplads, hvis man skal have stillet sulten.