Politiet advarer: Disse coronamails er snyd

Pas på med hvad du klikker på. Foto: Shutterstock

Der sendes mange mails ud i øjeblikket, som indeholder information om COVID-19. De fleste er faktisk snyd, lyder det fra politiet. De opfordrer til, at man aldrig klikker på links i disse mails.

På Twitter opfordrer politiet til, at man altid tænker sig om, inden man trykker på et link i en mail.

I øjeblikket florerer der mange mails, hvor der informeres om vigtige tiltag i forhold til COVID-19, og mange falder desværre i og trykker på et link i mailen. 

"Vi får p.t. anmeldelser om COVID-19-mails, hvori man bliver opfordret til at klikke på et link. Mailen er ikke fra myndighederne, og vi advarer mod at klikke på linket. Vi ser på sagen og kan ikke udelukke, at mailen bliver sendt fra forskellige mailadresser," skriver politiet i deres advarsel på Twitter.

”Vi forsøger dels at forebygge, at alt for mange bliver smittede på samme tid, og dels at beskytte de særligt sårbare grupper i risiko for alvorlig sygdom. Det gør vi ved følgende tiltag: Klik her for at se trinnene,” skriver svindlerne i deres mails. 

De pågældene emails er bygget op, så de ser ud til at komme fra en officiel kilde, men mailen er ikke fra andet end gemene svindlere. De vil gerne lokke informationer ud af dig, som de kan bruge til berigelseskriminalitet.

Politiet oplever et stigende antal anmeldelser af denne type kriminalitet og opfordrer derfor til, at man altid udviser agtpågivenhed inden man klikke på et link i en mail.