Falske penge i omløb: Nu advarer politiet

En falsk 1000 krone seddel, er dukket op i nattelivet. Foto: Shutterstock

Efter en episode i nattelivet, advarer politiet nu borgerne - både mod de falske sedler, men også omkring at strafferammen for falskmøntneri er hård.

Det er i det Esbjergensiske natteliv, at der for nylig dukkede en forfalsket 1000 krone seddel op. Det er Syd- og Sønderjyllands Politi, som nu er ude med oplysningen om de falske penge og samtidig minder borgerne om, at strafferammen på falskmøntneri, er særdeles hård.  

Strafferammen for denne slags kriminalitet, er på 12 års fængsel - hvilket er en af lovens højeste strafferammer, oplyser politiet i et opslag på Twitter. Desuden gælder denne strafferamme også forfalskning af udenlandske sedler.

Sådan tjekker du ægtheden af en pengeseddel

De avancerede sikkerhedselementer på pengesedlerne gør dem sværere at forfalske, oplyser Nationalbanken. Men det lykkedes dog stadig for svindlere, at forfalske pengesedlerne - men der er en række kendetegn, ved de ægte sedler, som kan genkendes, hvis man ser godt efter. 

Blandt andet disse kendetegn på en ægte seddel, beskriver Nationalbanken på deres hjemmeside:

“Vinduestråden med bevægeligt bølgemotiv, hologrammet der reflekterer lyset i forskellige farver, vandmærket og den skjulte tråd, som ses, når sedlen holdes op mod lys.” 

Desuden er de ægte pengesedler er lavet af en speciel type papir, der er langt stærkere end almindeligt papir. Så hvis sedlen er falsk, kan man nemt mærke forskel.