Ung mand dømt for vold mod Paludan

Paludan tiltrækker sig generelt en del opmærksomhed, denne gang var det en 19-årig mand, som var provokeret af partilederen. Foto: Shutterstock.com

En ung mand kastede under sidste års fyrværkerifestival, et ølkrus i ansigtet på Rasmus Paludan.

Der er blandede meninger om Rasmus Paludan, som er leder af partiet Stram Kurs. Nogle er ikke begejstrede for ham - og det fik han blandt andet at føle, under sidste års fyrværkerifestival i Viborg. Det skriver Viborg Folkeblad.

Stram Kurs lederen er generelt kendt for at tiltrække sig stor opmærksomhed. Tidligere i år, blev der også skabt stor postyr under en Stram Kurs demonstration, hvor en mand truede partilederen med en kniv.

Var tidligere på dagen blevet fornærmet

En ung mand fra Viborg besluttede under fyrværkerifestivalen, at ytre sin holdning om partilederen, ved at kaste et fyldt ølkrus på ham, som betød at Rasmus Paludan blev ramt på både ansigtet og kroppen. Paludan var i færd med at optage en video til YouTube, da han pludselig blev ramt af kruset.

Han anmeldte med det samme episoden som vold og nu er der faldet dom. 

Det er en 19-årig mand, som nu har fået en dom på 10 dages betinget fængsel, for vold. Han erkendte sig desuden skyldig i at have kastet ølkruset på partilederen.

Den unge mand er ikke tidligere kendt af politiet og fortalte i retten, at Paludan tidligere på dagen, den 23 august sidste år, havde sagt nogle dybt fornærmende ting om den 19-årige og hans far. 

Den unge mand blev også dømt til at betale Rasmus Paludan en erstatning på 175 kroner, samt betale sagens omkostninger.