'Chefen' får politiet til at slå alarm

Foto: Shutterstock

Det i en sådan grad, at de nu advarer danske borgere, foreninger og virksomheder

Nu advarer politiet i den nordligste del af landet mod chefen. Eller i hvert fald udspekulerede svindlere, der lader som om, at de enten er offerets chef eller direktør i den virksomhed, hvor personen er ansat.

"Får du en mail fra din chef eller bestyrelsesformand, som beder dig om at overføre penge eller købe gavekort, skal du være skeptisk," skriver Nordjyllands Politi tirsdag på Twitter. Politikredsen uddyber desuden, hvorfor man bør tage sig ekstra i agt.  

"Sommerferien er højsæson for svindlere, som forsøger at lokke penge ud af virksomheder og foreninger."

Sådan foregår svindlen

Den type svindel, som Nordjyllands Politi omtaler, kaldes - med et engelsk udtryk - 'CEO fraud'. Det er typisk karakteriseret ved, at en medarbejder eller et foreningsmedlem bliver kontaktet af en svindler, der udgiver sig for at være direktør eller formand.

Herefter anmoder svindleren om en pengeoverførsel til udlandet, indkøb af gavekort, eller betaling af en falsk faktura alt sammen med henblik på at franarre virksomheden/foreningen penge, fortæller politiet. 

De har også et råd, som de opfordrer danske borgere og foreninger til at følge. 

"For at minimere risikoen for et tab, er det vigtigt, at foreninger og virksomheder har klare og faste procedurer for overførsler og betalinger."