Tyv truer med kongepyton

Foto: Shutterstock

Natten mellem lørdag og søndag gik alarmen i en dyrehandel

Natten til søndag måtte norsk politi rykke ud, da der var et indbrud i en dyrehandel i byen Stavanger. Da patruljen kom frem, ventede der dem nemlig et usædvanligt syn. 

Da de kom frem til dyrebutikken PetXL stod tyven nemlig udenfor og viftede med den velvoksne kongepyton Felix. Slangen brugte han til at true politiet med. Det fortæller operationslederen fra Sørvest Politidistrikt, der var dem, der rykkede ud til indbrudet. 

"Da vi kom frem, stod en mand, som vi mener er indbrudstyven, uden for butikken og truede politifolkene. Han holdt en slange i hånden," siger Nikolay Austerheim, der er operationsleder i Sørvest politidistrikt, til avisen VG.

Flere slanger sluppet løs

Både politi, vagtselskab og Ole Martin Simonsen, som er leder i PetXL, rykkede ud, da alarmen gik i butikken. Det fortæller butikslederen til VG. 

"Vi hørte lyde, og så kom der en fyr ud af den ene dør, men han løb ind i butikken igen. Så kom denne fyr ud med Felix i næverne. Politiet opfattede ham som truende," fortæller Ole Martin Simonsen.

Tyven forsøgte efterfølgende at flygte. Politiet fik ham dog både fanget og anholdt. Et kig inde i butikken afslørede, at flere terrarier var blevet ødelagt. Flere slanger var også ude af deres bure. De er dog alle indfanget igen, forsikrer Ole Martin Simonsen.