Voldsom nabostrid: 53-årig kvinde tæver nabo med jernrør

Foto: Shutterstock

En naboskrid eskalerede og gik helt galt i weekenden.

Nogle har et godt forhold til naboen, hvor det endda måske udvikler sig til et venskab over hækken - med middage, grillaftener og øl.

Andre nøjes med at hilse pænt, snik-snakke lidt og ellers holde sig på hver sin side af hækken.

Og så er der dem, hvor det ender i et stort postyr.

Det kan man vidst roligt sige, om en nabostrid der i denne weekend tog fart og pludselig endte noget voldsomt. 

En længerevarende nabostrid endte i et opgør fredag eftermiddag, den 26 marts. Det skriver Nordjyske

En 53-årig kvinde blev så vred, at hun endte med at gå weekenden i møde, med en sigtelse for grov vold og hærværk. 

Hun tildelte nemlig sin 37-årige kvindelige nabo flere slag på ryg og ben med et jernrør. Derudover smadredede hun også kvindens dør med jernrøret.

Politiet rykkede derfor ud til adressen på Jernbanegade i Hobro, hvor de fik anholdt den 53-årige kvinde. Hun blev afhørt af politiet og efterfølgende løsladt igen.

Politiet oplyser ikke hvad der var årsagen til den voldsomme episode, men oplyser at der tidligere har været tumult på adressen, som de er blevet kaldt ud til. 

Dyrt lift til arbejde

Under en rutinemæssig kontrol ved Kolding i lørdags kontrollede Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd en hollandsk lastbil med hollandske chauffører – og det endte med at blive dyrt for lastbilens hollandske vognmand.

Det fortæller Sydøstjyllands Politi mandag. 

Det vidste sig ganske hurtigt, at to af chaufførerne, hvoraf den ene var vognmanden selv, havde ladet sig transportere som passagerer hos en tredje chauffør i løbet af natten fra Holland til Danmark. Den tredje chauffør var stået af tidligt lørdag morgen i Padborg, hvorefter de to chauffører havde overtaget kørslen.

Problemet bestod blot i, at de to chauffører havde afsluttet en hel dags kørsel fredag aften i Holland.

Køre- og hviletidsbestemmelserne dikterer, at man skal afholde mindst 9 timers dagligt hvil mellem to arbejdsperioder.

Når de to chauffører lader sig transportere i en lastbil mellem de to arbejdsperioder, så kan dette ikke betegnes som hvil, da man ikke kan afholde hvil i en kørende lastbil. Det betyder i praksis, at de to chauffører slet ikke havde afholdt noget hvil.

Dette plus en par andre mindre forseelser betød, at den hollandske vognmand måtte betale 115.000,00 kr. i sikkerhedsstillelse, før lastbilen kunne fortsætte. Vel og mærke efter at chaufførerne havde afholdt et lovligt hvil.

Den endelige afgørelse skal træffes af domstolene på et senere tidspunkt, oplyser politiet.