Vildt plyndringstogt: Stjæler 4,8 tons tøj

Foto: Københavns Politi

To polske statsborgere havde travlt, når de var på besøg i landet.

Efter en større efterforskning blev de to polske statsborgere søndag aften anholdt og sigtet for organiseret tyveri fra velgørende organisationers containere med tøj og sko, som efterfølgende er smuglet ud af landet. Det fortæller Københavns Politi, der desuden tilføjer, at to yderligere personer er fortsat på fri fod og efterlyses via de polske myndigheder. 

”Vi håber, at vi med søndagens aktion har sat en stopper for de omfattende tyverier, som i en periode har plaget flere velgørende organisationer,” siger leder af tyverisektionen i Københavns Politi, politikommissær Nicklas Stage Poulsen. 

Halvandet døgns nonstop tyverier

De to mænd på 26 og 27 år blev anholdt i Roskilde, umiddelbart efter at de havde tømt flere tøjcontainere for sække med tøj. Anholdelsen skete efter en større efterforskning med støtte fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og assistance fra grænsekontrollen ved Øresund og i Gedser. 

Efterforskerne har i et stykke tid fulgt gerningsmændene og har i den forbindelse knyttet dem til en lang række tyverier fra indsamlingscontainere.

Gerningsmændene er flere gange observeret køre ind i landet på en søndag, hvor de gennem halvandet døgn udelukkende har beskæftiget sig med tyverier, før de igen er kørt ud af landet med bilerne fulde af tøj.

To yderligere mistænkte, som tidligere i efterforskningen er observeret, efterlyses nu via de polske myndigheder. Ved søndagens aktion og i forbindelse med den foregående efterforskning er der konfiskeret mere end 4,8 tons tøj til en værdi af ca. 45.000 kroner, fortæller Københavns Politi. 

De to bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret mandag.